Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

‘Plansız gebeliklerin önlenmesi birçok hastalığın önüne geçiyor’

Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Nihan İlhan, 26 Eylül Dünya Doğum Kontrol Günü’nde aileleri bilinçlendirdi. Plansız gebeliklerin önlenmesiyle birlikte kadın sağlığına dair birçok problemin de önüne geçilebileceğini söyleyen Op. Dr. Nihan İlhan, “Jinekolojik kanserlerden mesane sarkmasına, kalın bağırsak sarkmasından anatomik problemlere kadar birçok hastalığın önüne geçmiş oluyoruz” dedi.

ABONE OL
İSTANBUL, (DHA)- 

Medipol Esenler Üniversite Hastanesi’nde Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Nihan İlhan, 26 Eylül Dünya Doğum Kontrol Günü’nden aile planlaması, plansız gebelik ve beraberinde getirdiği kadın hastalıklarına karşı aileleri bilgilendirdi. Aile planlamasının önemine vurgu yapan Op. Dr. Nihan İlhan, “Plansız gebeliklerin önlenmesiyle birlikte kadın sağlığına dair birçok problemin de önüne geçmiş oluyoruz. Bunlar fiziksel problemler olduğu kadar psikolojik problemler de olabilir. Aynı zamanda doğum kontrol yöntemlerinin etkin kullanımı cinsel yolla bulaşan hastalıkların kontrolünde de etkin bir korunma sağlamaktadır” diye konuştu.

‘SIK DOĞUM ANNE SAĞLIĞINI OLUMSUZ ETKİLİYOR’

Sık doğumlar sonrası anne sağlığının farklı şekillerde zarar gördüğünü belirten Op. Dr. Nihan İlhan, “Anne sağlığı ilerleyen yıllarda farklı şekillerde riskli durumlara girebilir. Bunların arasında jinekolojik kanserlerden mesane sarkmasına, kalın bağırsak sarkmasından anatomik problemlere kadar birçok neden sayılabilir. Her yıl dünya genelinde binlerce annenin kaybedilmesi etkili doğum kontrol yöntemleri kullanımı sayesinde önlenebilmektedir. 26 Eylül Dünya Doğum Kontrol Günü vesilesiyle 15-49 yaş arası üreme çağındaki tüm kadınları yıllık jinekolojik muayene yaptırmaya davet ediyorum.” İfadelerini kullandı.

Diğer Haberler

  1. Diyalize bağlı geçen 30 yıldan sonra hem böbreğine hem de özgürlüğüne kavuştu
  2. Uzmanından anne adaylarına yaz tatili uyarıları
  3. ‘HPV aşıları, rahim ağzı kanserine karşı koruma sağlıyor’
  4. Uzm. Dr. Atınç Aksu: Radyoterapide kişiye özel planlama büyük önem taşıyor
  5. 'Orta Doğu Sağlık Turizmi Zirvesi' Ankara'da yapılacak
  6. Doç. Dr. Esin: Kedilerde ölümcül kabul edilen FIP artık tedavi edilebiliyor
  7. 'Birkaç saniyelik cesaret, bir ömür sürecek felçle sonuçlanabilir'
  8. ‘Her miyom ameliyat gerektirmeyebilir’
  9. Bakan Memişoğlu'ndan yerli kalp-akciğer makinesiyle ameliyat olan hastaya ziyaret
  10. 'NATO Zirvesi süresince sağlık hizmetleri tam kapasite devam edecek'

© Copyright 2026

DHA