Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Türkiye, kuş gribinden arilik statüsünü yeniden kazandı

Tarım ve Orman Bakanlığı, Türkiye'nin Afyonkarahisar ve Denizli'de çıkan kuş gribi vakaları nedeniyle kaybettiği hastalıktan arilik (hastalıktan tamamen arınmış) statüsünü, yeniden kazandığını duyurdu.

ABONE OL
ANKARA, (DHA)

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre; Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü'nce yürütülen etkin mücadele çalışmalarıyla, Afyonkarahisar ve Denizli'deki kuş gribi mihrakları söndürüldü. Yapılan hastalık tarama sonuçları, Bakanlık tarafından Dünya Hayvan Sağlığı Örgütü'ne (WOAH) rapor edildi.

WOAH, gerçekleştirdiği çalışmalar sonucunda, Türkiye'nin tamamını 'ari bölge' olarak tanımladı. 81 ilin kuş gribi hastalığından ari olduğuna dair öz beyanı, örgütün web sayfasında yayımlandı.

​Tarım ve Orman Bakanlığı ayrıca, kuş göç dönemlerinin yoğun olduğu ilkbahar ve sonbahar aylarında da ülke genelinde tüm tavukçuluk tesislerini taramadan geçiriyor. Ocak ayında Afyonkarahisar, şubat ayında Denizli'de çıkan kuş gribi mihrakları nedeniyle Türkiye, hastalıktan ari durumunu kaybetmişti.

Diğer Haberler

  1. ‘Yılın son haftalarında stres ve duygusal tükenmişlik artıyor’
  2. Uzmanlardan yılbaşı öncesi sahte alkol uyarısı
  3. Prof. Dr. Hakan Camuzcuoğlu’ndan, jinekolojik kanserlerde erken farkındalık uyarısı
  4. ‘Yeni doğan bebekte diş varsa ve sallanıyorsa acil müdahale gerekebilir’
  5. 'Doğum sonrası depresyon babaları da etkiliyor'
  6. ‘Böbrek hastalığı riski taşıyanlar protein tozu kullanmadan önce mutlaka hekime danışmalı'
  7. Prof. Dr. Özlü’den 'sessiz katil' uyarısı: Soludukça kanınızda yerini alıyor
  8. 'Makyaj, hormonlar ve beslenme yetişkinlerde akne alarmı veriyor'
  9. 2025'te MHRS üzerinden 388 milyon 95 bin 539 randevu alındı
  10. ‘Bacak ağrısı kalp damarlarında tıkanıklığın habercisi olabilir’

© Copyright 2025

DHA