Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

7 kiloluk mantar şaşırttı

7 kiloluk mantar şaşırttı

ABONE OL
Coşkun MENEK (DHA)

Coşkun MENEK/ ERZİNCAN, (DHA)- ERZİNCAN'ın Üzümlü İlçesi kırsalında 7 kilo 300 gram ağırlığında çaşır mantarı bulundu. Bölgede yaşayan Veysel Özdemir (55) tarafından bulunan mantar görenleri şaşırttı. 2 bin metrenin üzerindeki sarp kayalıkların arasında ulaşılması çok zahmetli olan mantarın kilosu ise 100 liradan satılıyor.
Üzümlü'de yaşayan Veysel Özdemir, mantar toplarken 7 kilo 300 gram ağırlığında dev boyutta mantar buldu. Mantarı bulduğunda çok şaşırdığını ifade eden Özdemir, gören vatandaşların da gözlerine inanamadığını ifade etti. Erzincan ve çevresinde bu yıl etkili olan aşırı yağışlar nedeniyle dağlarda çok miktarda mantar toplama fırsatı bulduklarını söyleyen Özdemir, "Bu yıl yüksek kesimlerdeki yoğun kar yağışı ve bahar yağmurları beraberinde bereketini de getirdi. Uzun yıllardır mantar toplarım ancak bu büyüklükte mantarla ilk kez karşılaşıyorum" diye konuştu.
KİLOSU 100 TL'DEN SATILIYOR
Erzincan ve çevresinde halk arasında çaşır mantarı olarak bilinen mantar türü 2 bin metrenin üzerindeki dağlık alanlarda çaşır bitkisinin olduğu yerlerde bulunuyor. Toplaması zahmetli olan ancak lezzeti ile halk arasında büyük ilgi gören çaşır mantarının kilosu 100 TL'den satılıyor.

FOTOĞRAFLI

Diğer Haberler

  1. Namağlup serisi sona eren Fenerbahçe, şampiyonluk yarışında yara aldı
  2. IBSA Olağanüstü Genel Kurulu ve Konferansı Antalya’da başladı
  3. Beşiktaş, Fenerbahçe derbisinin hazırlıklarına başladı
  4. Adana Demirspor - Başakşehir: 0-1
  5. Amed SK - İstanbulspor maçının ardından
  6. Fenerbahçe Kulübü'nün Olağan Yüksek Divan Kurulu Toplantısı başladı
  7. Sağlık Bakanlığı güncel tabloyu açıkladı
  8. Karantina altındaki otelden çay-kahve teşekkürü
  9. Pınar Karşıyaka zirveden indi
  10. MATSO'dan destek talebi

© Copyright 2026

DHA