Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Adana'nın turfanda karpuzu, Türkiye'ye dağıtılıyor

Adana'nın turfanda karpuzu, Türkiye'ye dağıtılıyor

ABONE OL
Akif ÖZDEMİR (DHA)

Akif ÖZDEMİR/ADANA, (DHA)- ADANA'da turfanda karpuzun hasadı geç başladı. Çiftçiler, yağışlar nedeniyle erkenci karpuzun girdi maliyetlerinin arttığını söyledi.
Türkiye'de üretilen yaklaşık 4 milyon ton karpuzun yüzde 20'sinin yetiştirildiği Adana'da, bu yıl yaklaşık 145 bin dekarda dikim yapıldı. Marketlerde kilosu 3-5 lira arasında değişen fiyatla satılan turfanda karpuz, bu sezon piyasaya normalinden yaklaşık 20 gün sonra çıktı. Karataş ilçesindeki Bahçe Mahallesi’nde kumlu topraklarda yetişen ve tarlada kilosu 1 lira 90 kuruşa satılan karpuzlar, Türkiye’nin dört bir yanına gönderilmeye başlandı.
15-20 GÜN GECİKTİ
Bahçe Mahallesi'nde uzun yıllardır karpuz yetiştiriciliği yapan Cevdet Deveci, "Erkenci karpuz aralık ayında başlayıp mat ayında sonlanır. Bu sene ki iklim şartlarından dolayı biz o erkenciliği yakalayamadık. Neden yakalayamadık; yağmurun fazla yağması, yağmurun engel olması sonradan ektiğimiz karpuzlarla birlikte yetişti. O da iklimden dolayı bir yoluna koyamadık. Mayıs'ın 5’inde 10’unda yetişmesi gerekirken geçen sene 2-3 Mayıs’ta toplamaya başladık. Ama bu sezon 10-15 Mayıs’a kadar dayandı. 15’inde kırım oldu en azından geçen seneden bir 15-20 gün sonra çıktı" dedi.
Nedim Deveci ise girdi maliyetlerinin bu sene fazla olduğunu, geçen yıl 7 TL'ye aldıkları örtülerin bu sene 14-15 TL'lere aldıklarını, bunun çiftçiye maliyeti yükselttiğini kaydetti.

FOTOĞRAFLI

Diğer Haberler

  1. Kayserispor - Fatih Karagümrük: 2-2
  2. Türkiye ile İsviçre depremzedeler için bir kez daha karşı karşıya gelecek
  3. Fenerbahçe Kulübü'nün Olağan Yüksek Divan Kurulu Toplantısı başladı
  4. Sağlık Bakanlığı güncel tabloyu açıkladı
  5. Karantina altındaki otelden çay-kahve teşekkürü
  6. Pınar Karşıyaka zirveden indi
  7. MATSO'dan destek talebi
  8. Hz. Hamza Camii, Ramazan'a yetişecek
  9. Dinar'da 18 Mart töreni yapıldı
  10. Başkan Uysal: Yardım için ayaktayız

© Copyright 2024

DHA