Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Baklava, yine Ramazan Bayramı'nın gözdesi

Baklava, yine Ramazan Bayramı'nın gözdesi

ABONE OL
Nevra UÇKAÇ (DHA)

Nevra UÇKAÇ / İZMİR, (DHA)- RAMAZAN Bayramı için en çok tercih edilen tatlılardan biri yine geleneksel lezzet baklava oldu. Bayram ziyaretleri sırasında baklava yoğun ilgi görürken, İzmirli tatlıcı Veysel Murat, görüntüsü incire benzediği için incir baklava adı verilen, kaymak ve fıstıklı baklavanın da hafif olması nedeniyle sıklıkla tüketildiğini belirtti.
İzmir Ticaret Odası Meclis Üyesi Veysel Murat, Ramazan Bayramı'nda klasik olarak en çok cevizli ve fıstıklı baklavanın satıldığını dile getirdi. Şöbiyet, dürüm dolama ve ev baklavası gibi tatlı çeşitlerinin olduğunu belirten Murat, yaklaşık 1.5 yıl önce üretmeye başladıkları incir baklavanın da çok beğenildiğini ifade etti. Murat, "İncir baklava adıyla satışa sunduğumuz tatlımız istiridye kabuğuna benziyor. İçinde kaymak ve fıstık var. Çok hafif olduğu için seviliyor" dedi. Ramazan ayında oruç tutanların genelde güllacı tercih ettiğini vurgulayan Murat, "Baklavanın azı karar, ortası yarar, çoğu zarar. Her şeyin çoğu zarar olduğu gibi baklavanın da fazlası sağlığa olumsuz etki edebilir" dedi.
EV BAKLAVASININ KİLOSU 60, FISTIKLI BAKLAVA 80 TL
Tatlı fiyatlarının yaklaşık 2 aydır aynı seyrettiğine dikkat çeken Veysel Murat, "Ev baklavası kilogramı 60, cevizli 60, fıstıklı 80, şöbiyet 87, fıstık dürüm 96, dolama 130, incir baklava ise 100 lira olarak satılıyor. Güllacın kilosu ise 40 lira. Bayramda çikolata ve şeker olarak hediye almak isteyenler de var. El yapımı madlen çikolata ve drajelerimiz var. Hazır paketler de bayramda hediyelik olarak tercih ediliyor. 900 gram madlen çikolata 62 lira" dedi.
'BAKLAVAYI TADARAK ALIN'
Bayramda tatlı alırken nelere dikkat edilmesi gerektiği konusunda da bilgi veren Veysel Murat sözlerini şöyle noktaladı: "Tatlı alacak olanlar, her zaman güvendikleri ve sürekli alışveriş ettikleri yeri tercih etsinler. Tadarak almaları gerekir. Ancak tadarak tazeliğini test edebilirler. Bayramlarda birçok firma merdiven altı üretim yapıp piyasaya sürebiliyor."

FOTOĞRAFLI

Diğer Haberler

  1. IBSA Olağanüstü Genel Kurulu ve Konferansı Antalya’da başladı
  2. Beşiktaş, Fenerbahçe derbisinin hazırlıklarına başladı
  3. Adana Demirspor - Başakşehir: 0-1
  4. Amed SK - İstanbulspor maçının ardından
  5. Fenerbahçe Kulübü'nün Olağan Yüksek Divan Kurulu Toplantısı başladı
  6. Sağlık Bakanlığı güncel tabloyu açıkladı
  7. Karantina altındaki otelden çay-kahve teşekkürü
  8. Pınar Karşıyaka zirveden indi
  9. MATSO'dan destek talebi
  10. Hz. Hamza Camii, Ramazan'a yetişecek

© Copyright 2025

DHA