Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Chrome, reklamları otomatik olarak engelleyecek

Chrome, reklamları otomatik olarak engelleyecek

ABONE OL
(DHA)

İSTANBUL, (DHA) GOOGLE, web tarayıcı Chrome'un reklamları otomatik olarak engellemesi için çalışmalara başladı. Sistem kaynaklarını fazlaca tüketen reklamları engellemeke isteyen Google, reklamların engellenmesi için kullanıcıların herhangi bir şey yapmasına gerek kalmadan web tarayıcısının bu işlemi yapmasını sağlayacak.

İnternet üzerinde bulunan milyonlarca internet sitesi gelirlerini reklamdan kazanıyor ancak zaman zaman reklam gösterimleri kullanıcılar tarafından büyük sorunlara neden olabiliyor. Özellikle sistem kaynaklarını bolca kullanan bazı reklamlar bilgisayar ve telefonların yavaşlamasına neden oluyor. Google'a göre bu tür kaynak tüketen reklamlar, internet üzerinde yayınlanan reklamların yüzde 10'unu kapsıyor.

Kullanıcıların daha rahat bir internet kullanımı deneyimi yaşamasını isteyen Google, Chrome'a otomatik reklam engelleyici özelliği eklemeyi planlıyor. Chrome'un bu yeni özelliği, 60 saniyeden uzun süre işlemci performansını düşüren ve internet hızını azaltan reklamları otomatik olarak engelleyecek. Reklamlar engellendiklerinde ise neden engellendiği hakkında kullanıcıya bilgi verilecek.

Chrome 76 sürümü ile birlikte reklam engelleme özelliğinin kullanılabilir hale gelmesi bekleniyor.

Diğer Haberler

  1. IBSA Olağanüstü Genel Kurulu ve Konferansı Antalya’da başladı
  2. Beşiktaş, Fenerbahçe derbisinin hazırlıklarına başladı
  3. Adana Demirspor - Başakşehir: 0-1
  4. Amed SK - İstanbulspor maçının ardından
  5. Fenerbahçe Kulübü'nün Olağan Yüksek Divan Kurulu Toplantısı başladı
  6. Sağlık Bakanlığı güncel tabloyu açıkladı
  7. Karantina altındaki otelden çay-kahve teşekkürü
  8. Pınar Karşıyaka zirveden indi
  9. MATSO'dan destek talebi
  10. Hz. Hamza Camii, Ramazan'a yetişecek

© Copyright 2025

DHA