Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Ekşi sirkeye alternatif, tatlı karpuz ve kavun sirkesi

Ekşi sirkeye alternatif, tatlı karpuz ve kavun sirkesi

ABONE OL
Satılmış AKKAŞ (DHA)

Satılmış AKKAŞ/AFYONKARAHİSAR, (DHA) - AFYONKARAHİSAR'da girişimci Soner Çakır (34), karpuz ve kavundan sirke yaptı. Üzüm ve elma sirkesinin aksine tatlı olan kavun ve karpuz sirkesi, yoğun ilgi gördü.
Afyonkarahisar'da daha önce çeşitli meyvelerden sirke yapan girişimci Soner Çakır, kavun ve karpuz sirkesi yaptı. Karpuz ve kavunu kabuğuyla 6 ay bekleterek sirke elde eden Çakır, yeni ürünlerin yoğun ilgi gördüğünü söyledi.
Kavun ve karpuzun şeker oranı oldukça yüksek meyveler olduğunu belirten Soner Çakır, bu meyvelerden elde edilen sirkelerin de tatlı olduğunu söyledi. Sirke yaparken birinci önceliğin şeker oranı yüksek meyveleri tercih etmek olduğunu anlatan Çakır, "Kavun oldukça lezzetli, aroması yüksek gıdalar arasında. İnanılmaz derecede sirkeye aroma veriyor. Genelde insanlar sirkeleri ekşi seviyor ama tatlı sirkeler de var. Kavun ve karpuz buna örnek" dedi.
Bunun yanında karpuzu kabuğuyla bekleterek sirke ürettiğini, kanser tedavisinde karpuz kabuğunun oldukça faydalı olduğunu bildiklerini belirten Soner Çakır, "Onun dışında yine kavun vücuttaki ödemi atmak için kullanılıyor. Potasyum bakımından oldukça zengin bir ürün. Bu tarz meyveler kısa zamanda sirke oluyor ama üretim sürecimiz yaklaşık 6 ay sürüyor. Elimizdeki stok tükendi. Yeni ürünümüz 6 ay sonra piyasaya çıkacak" dedi.

FOTOĞRAFLI

Diğer Haberler

  1. Kayserispor - Fatih Karagümrük: 2-2
  2. Türkiye ile İsviçre depremzedeler için bir kez daha karşı karşıya gelecek
  3. Fenerbahçe Kulübü'nün Olağan Yüksek Divan Kurulu Toplantısı başladı
  4. Sağlık Bakanlığı güncel tabloyu açıkladı
  5. Karantina altındaki otelden çay-kahve teşekkürü
  6. Pınar Karşıyaka zirveden indi
  7. MATSO'dan destek talebi
  8. Hz. Hamza Camii, Ramazan'a yetişecek
  9. Dinar'da 18 Mart töreni yapıldı
  10. Başkan Uysal: Yardım için ayaktayız

© Copyright 2024

DHA