Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Oluklu mukavva ambalaj sektörü okullaşıyor

Oluklu mukavva ambalaj sektörü okullaşıyor

ABONE OL
ESKİŞEHİR,(DHA)- (DHA)

ESKİŞEHİR,(DHA)- ESKİŞEHİR Sanayi Odası (ESO) himayesinde, ESO 5. Meslek Komitesi’nin organize ettiği çalıştayda Eskişehir'e yepyeni bir okul kazandırılması değerlendirildi. Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) OSB Meslek Yüksekokulu bünyesinde "Ambalaj Meslek Yüksek Okulu" açılması için sektör ve üniversite yetkililerinin temsil edildiği çalıştay, ESO'da gerçekleştirildi.

ESOGÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Çabuk, ESOGÜ MYO Müdürü Doç. Dr. Osman Nuri Çelik moderatörlüğünü üstlendiği çalıştayda öğrenci nitelik profili, dersler, müfredat ve atölye ile staj ihtiyaçlarının çok yönlü istişare edildi. Toplantıda oluklu mukavva ambalaj sektörünü yüzde 75 oranında temsil eden yetkililer, yapılacak çalışmaları öneri raporları ile destekleyeceklerini, öğrenciler için staj ve atölye ekipman desteği ve istihdam garantisi vereceklerini ifade etti. Bu konu üzerine ilk kez bir toplantı yapıldığını belirten ESO 5. Meslek Komite Başkanı ve Meclis Başkan Yardımcısı Ahmet Kahveci “İlk toplantı olmasına rağmen konunun genel çerçevelerinin belirlenmesinde oldukça başarılı bir yol izlendi. İkinci bir toplantının yapılabileceği konuşuldu ve ESOGÜ MYO’nun yerinde inceleme gerçekleştirebilmesi için MYO ilgili fabrikalara davet edildi. İnanıyorum ki başarılı bir işbirliği olacak.” dedi.

Başkan Ahmet Kahveci'nin değerlendirmeleri sonrası sektörün en güçlü firmalarının, en modern işletmelerini kurduğu, Eskişehir ve çevresi lokasyon olarak okullaşmanın başlaması için en uygun yer olacağı ifade edildi. Yazı İşleri Müdürü ile temsil edilen Oluklu Mukavva Sanayicileri Derneği (OMÜD) konu ile alakalı kapsamlı doküman ve raporları yetkililere teslim etti. Toplantı sonrası, öğrenci alımında yeterli başvuru sağlamak için meslek tanıtım organizasyonlarının planlanması, mevcut okul eğitimine ilave ek sınıf seçeneklerinin açılması gibi gündem maddelerinin üniversite tarafından değerlendirilerek sonuçlarının katılımcılara iletileceği bilgisi verildi.

Toplantıya, ESOGÜ Rektör Yarımcısı Prof. Dr. Ahmet Çabuk, ESOGÜ MYO Mdr. Doç. Dr. Osman Nuri Çelik, ESO 5. Meslek Komite Başkanı ve Meclis Başkan Yardımcısı Ahmet Kahveci, ABİGEM Genel Müdürü Ahmet Özyazıcı, OMÜD Genel Sekreteri Ş. Levent Deniz, Modern Ambalaj Yetkilileri Mehmet Özger – Fatma Berberoğlu, KİPAŞ Fabrika Müdürü Gürel Korkmaz, DUNAPACK Kıdemli İnsan Kaynaklı Uzmanı Tuba Çulha, SACİAPACK İnsan Kaynakları Müdürü Işılay Madenoğlu, KMK Planlama Müdürü Haşim Canan, İMPA Pazarlama Yeklileri Sezgin Aşık – Fikret Tanyap katıldı.

Diğer Haberler

  1. IBSA Olağanüstü Genel Kurulu ve Konferansı Antalya’da başladı
  2. Beşiktaş, Fenerbahçe derbisinin hazırlıklarına başladı
  3. Adana Demirspor - Başakşehir: 0-1
  4. Amed SK - İstanbulspor maçının ardından
  5. Fenerbahçe Kulübü'nün Olağan Yüksek Divan Kurulu Toplantısı başladı
  6. Sağlık Bakanlığı güncel tabloyu açıkladı
  7. Karantina altındaki otelden çay-kahve teşekkürü
  8. Pınar Karşıyaka zirveden indi
  9. MATSO'dan destek talebi
  10. Hz. Hamza Camii, Ramazan'a yetişecek

© Copyright 2025

DHA