Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

‘Yılın Tarihçisi’ Prof. Dr. Ahmet Taşağıl oldu

‘Yılın Tarihçisi’ Prof. Dr. Ahmet Taşağıl oldu

ABONE OL
DHA (DHA)

İSTANBUL, (DHA)- Tüm Bürokratlar ve İş İnsanları Federasyonu'nun (TÜMBİFED) organize ettiği 'Akademi Kültür ve Bilim Ödülleri'nde ‘Yılın Tarihçisi’ ödülüne, Prof. Dr. Ahmet Taşağıl değer görüldü.

Bünyesinde birçok derneği barındıran ve sosyal kampanyalar düzenleyen TÜMBİFED’in, alanlarında uzman 25 profesörden oluşan Akademi Kültür ve Bilim Komisyonu, önemli çalışmalarıyla insanlık adına katkı sağlayan projeleri ödüllendirdi.
Türkiye’de Çin arşivlerinden yararlanarak Çince kaynak okuyan ilk profesör olduğu ve her yıl Moğolistan’da Eski Türk tarihi üzerine saha çalışmaları yaparak Türk Kültür tarihine büyük hizmetlerde bulunduğu için 'Yılın Tarihçisi' ödülü Yeditepe Üniversitesi Tarih Bölümü Başkanı Prof. Dr. Ahmet Taşağıl’ın oldu.

Diğer Haberler

  1. Trabzonspor kuvvet ve denge çalıştı
  2. Trabzonspor kuvvet çalıştı
  3. Beşiktaş, hazırlıklarına Slovakya’da devam ediyor
  4. Namağlup serisi sona eren Fenerbahçe, şampiyonluk yarışında yara aldı
  5. IBSA Olağanüstü Genel Kurulu ve Konferansı Antalya’da başladı
  6. Beşiktaş, Fenerbahçe derbisinin hazırlıklarına başladı
  7. Adana Demirspor - Başakşehir: 0-1
  8. Amed SK - İstanbulspor maçının ardından
  9. Fenerbahçe Kulübü'nün Olağan Yüksek Divan Kurulu Toplantısı başladı
  10. Sağlık Bakanlığı güncel tabloyu açıkladı

© Copyright 2026

DHA