Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

663. Domaniç Yağlı Güreşleri'nde başpehlivan Hüseyin Gümüşalan oldu

Kütahya'nın Domaniç ilçesinde bu yıl 663'üncüsü düzenlenen Domaniç Yağlı Pehlivan Güreşleri'nde, finalde Cengizhan Şimşek’i yenen Hüseyin Gümüşalan başpehlivanlığı kazandı. Güreşlerin ağalık ihalesini ise 800 bin liraya İsmail Akgüneş elde etti.

ABONE OL
Mustafa YİĞİT / DOMANİÇ(Kütahya),(DHA)

Domaniç Belediye Başkanlığı’nca Ebe Çamlığı Er Meydanı'nda bu yıl 663’üncüsü düzenlenen yağlı güreşlere baş, başaltı, büyük orta, küçük orta, deste büyük, deste küçük, tozkoparan ve minik kategorilerinde 321 güreşçi katıldı. Domaniç Belediye Başkanı Engin Uysal, güreşlerin Kayılar döneminden günümüze kadar geldiğini ifade ederek, “Domaniç, Türkün yeniden varoluş ve tarih sahnelerine çıkışının ikinci Ergenekon’udur. Şu anda üstünde dikildiğimiz bu topraklarda, 1230 yılından beri Kayı Türkleri güreş tutar. Bu yüzden Domaniç sadece bir coğrafya değil, aynı zamanda tarihimizin, kültürümüzün ve ruhumuzun yansımasıdır. Asırlardır süregelen bir geleneğin, bir kültürün yaşatıldığı topraklardır Domaniç. Bugün burada güreş sahasında ter döken güreşçilerimiz, onları şahlandıran, coşturan cazgırlarımız, alkış tutan halkımız sadece basit bir güreşi değil, asaleti, adaleti, gücü ve aklı temsil etmektedirler” dedi.

BAŞPEHLİVAN ALAN OLDU

Sabah saatlerinde başlayan kıran kırana güreşlerin başpehlivan müsabakalarında, finalde Cengizhan Şimşek’i yenen Hüseyin Gümüşalan başpehlivanlığı kazandı. Organizasyonda üçüncülüğü Faruk Akkoyun ile Semih Turgut paylaştı. Baş altı kategorisinde ise Tolga Turan birinci, Emre Gürbüz ikinci ve Kerem Kahya ile Bekir Can Özturgut üçüncü oldu.

HÜSEYİN GÜMÜŞALAN: HEDEFİM TARİHİ KIRKPINAR’DA ALTIN KEMER

Kendisini destekleyen herkese teşekkür ettiğini ve Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nde başpehlivan olabilmek için çalışmalarını sürdüreceğini belirten Hüseyin Gümüşalan, “Bugün burada şampiyon oldum. Beni desteleyen herkese çok teşekkür ederim. Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nden sonraki ilk müsabakada birinciliği elde ettim. Çalışmalarıma devam edeceğim. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nde de altın kemeri almak için elimden geleni yapacağım” şeklinde konuştu.

Güreş gelenekleri arasında yer alan ağalık ihalesini ise 800 bin lira bedelle İsmail Akgüneş kazandı. Güreşlerin ardından düzenlenen törenle pehlivanlara ödülleri verildi.

Diğer Haberler

  1. Trabzonspor’a taşlı saldırı düzenleyen 6 şüpheliden 5’i adliyede
  2. Fair Play Kurulu, Şubat ayı ödüllerini açıkladı
  3. Yüksel Yıldırım: Bazı futbolcular Samsunspor formasıyla oynamayı hak etmiyorlar, sezon sonu onlarla ayrılacağız
  4. Samsunspor - Trabzonspor maçının ardından
  5. Trabzonspor’dan takım otobüsüne taşlı saldırıya açıklama
  6. THF’nin kuruluşunun 50’nci yılı Ankara’da kutlandı
  7. Samsunspor - Trabzonspor: 0-3
  8. Serdal Adalı: Dolmabahçe’de yine omuz omuza duralım
  9. Beşiktaş, Alanyaspor maçına hazır
  10. Trabzonspor’un takım otobüsüne saldırı anları kamerada

© Copyright 2026

DHA