Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

A Milli Hentbol Takımı, EURO 2024’ün açılış maçında Macaristan ile karşılaşacak

A Milli Hentbol Takımı’nın, tarihinde ilk kez katılacağı ve 24 ülke takımının mücadele edeceği EHF Kadınlar EURO 2024'teki fikstürü belli oldu. Ay-yıldızlılar, turnuvanın açılış maçında ev sahibi Macaristan ile karşı karşıya gelecek. Macaristan'ın Debrecen kentindeki Fönix Arena'da 28 Kasım'da oynanacak karşılaşma TSİ 20.00'de başlayacak.

ABONE OL
İSTANBUL, (DHA)-

Şampiyonada dörder takımlı altı gruptan oluşan Ön Tur maçları, Debrecen (Macaristan), Basel (İsviçre) ve Innsbruck'ta (Avusturya) oynanacak ve her şehir iki gruba ev sahipliği yapacak. Grupları ilk iki sırada tamamlayan 12 takım, Ana Tur'a yükselecek. Ön Tur ve Ana turdaki tüm maçlar TSİ 17.30, 20.00 veya 22.30'da başlayacak.

Debrecen ve Viyana'da oynanacak Ana Tur'da 12 takım altışarlı iki gruba ayrılarak, tek devreli lig usulü mücadele edecek. Viyana'da 10 bin seyircili Wiener Stadthalle'de yapılacak final haftasında; grup birinci ve ikincileri yarı finalde eşleşirken, grup üçüncüleri beşincilik maçında karşılaşacak. Şampiyona 15 Aralık’ta oynanacak üçüncülük ve final maçı ile sona erecek.

A Milli Takım’ın da yer aldığı A Grubu ve B Grubu'nun maçları Macaristan'ın ikinci büyük şehri olan Debrecen'de bulunan 6500 seyirci kapasiteli Fönix Arena'da oynanacak. Ön Tur A Grubu müsabakalarında A Milli Takım, 28 Kasım'da ev sahibi Macaristan ile oynayacağı açılış maçının ardından, 30 Kasım günü saat 22.30'da Kuzey Makedonya ile ve gruptaki son maçında ise 2 Aralık günü saat 22.30'da İsveç ile karşılaşacak.

EURO 2024 grupları ve maçların oynanacağı yerler şu şekilde:

A GRUBU (Macaristan, Debrecen, Fönix Arena Debrecen)

İsveç, Macaristan, Kuzey Makedonya, Türkiye

B GRUBU (Macaristan, Debrecen - Fönix Arena Debrecen)

Karadağ, Romanya, Sırbistan, Çekya

C GRUBU (İsviçre, Basel, St. Jakobshalle Stadion)

Fransa, İspanya, Polonya ,Portekiz

D GRUBU (İsviçre, Basel, St. Jakobshalle Stadion)

Danimarka, İsviçre, Hırvatistan, Faroe Adaları

E GRUBU (Avusturya, Innsbruck, Olympiaworld Innsbruck)

Norveç, Avusturya, Slovenya, Slovakya

F GRUBU (Avusturya, Innsbruck, Olympiaworld Innsbruck)

Hollanda, Almanya, İzlanda, Ukrayna

Diğer Haberler

  1. Göztepe Avrupa'ya daha da yakın
  2. FIFA’dan Gençlerbirliği, Gaziantep FK ve MKE Ankaragücü’ne transfer yasağı
  3. Conor Morgan: Play-offlara böyle güzel bir galibiyetle başladığımız için mutluyuz
  4. Yiğit Arslan: Beşiktaş olarak iyi bir performans gösterdik
  5. Natura Dünyası Gençlerbirliği-Trabzonspor maçının ardından
  6. Trabzonspor, Türkiye Kupası’nda finale yükseldi
  7. Sude Yaren Uzunçavdar, Avrupa Tekvando Şampiyonası’nda gümüş madalya kazandı
  8. Fenerbahçe Beko- Beşiktaş GAİN: 72-85
  9. Fenerbahçe’de başkan Saran ve yöneticiler, A takımla yemekte bir araya geldi
  10. Hamza Yerlikaya: Almanya'da takım halinde Avrupa şampiyonu olacağız

© Copyright 2026

DHA