Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

ABD Açık'ta Novak Djokovic rekorla şampiyon

Sezonun son grand slam tenis turnuvası ABD Açık'ta, tek erkekler finalinde Daniil Medvedev'i 3-0 mağlup eden Novak Djokovic, şampiyon oldu.

ABONE OL
İSTANBUL, (DHA) - 

Sırp tenisçi ayrıca, 24. kez kupayı kaldırarak açık dönemde tüm zamanların en fazla grand-slam kazanan tenisçi rekorununun da sahibi oldu.

ABD'nin New York şehrindeki turnuvanın tek erkekler finalinde, dünya 2 numarası Sırp raket ile Rus Medvedev, karşı karşıya geldi.

Rakibini 6-3, 7-6 ve 6-3'lük setlerle 3-0 yenen 36 yaşındaki Djokovic, 24'üncü kupasına ulaşarak açık dönemde tüm zamanların en çok grand-slam kazanan tenisçi rekorunu kırdı.

ABD Açık'ta 2011, 2015 ve 2018'in ardından dördüncü kez şampiyonluğa ulaşan Djokovic, Avustralyalı Margaret Court'u yakalayarak en fazla grand slam kazanan tenisçi rekorunu egale etti. Medvedev ise 2021'in ardından turnuvadaki ikinci şampiyonluk hedefine ulaşamadı.

Diğer Haberler

  1. 2026 UEC Pist Bisikleti Avrupa Şampiyonası, Konya'da başladı
  2. Gençlerbirliği - Gaziantep FK maçının ardından
  3. Galatasaray Daikin - Fenerbahçe Medicana: 0-3
  4. Galatasaray - Kayserispor maçında ilk düdük çaldı
  5. A Milli Kadın Sutopu Takımı, Slovakya’yı mağlup etti
  6. Fenerbahçe Opet – Galatasaray Çağdaş Faktoring: 75-70
  7. Gençlerbirliği - Gaziantep FK: 2-1
  8. Suat Hekimoğlu: Burası yarının olimpiyat şampiyonlarının altyapısı
  9. Fenerbahçe Kulübü Başkanı Sadettin Saran, Türkiye Boks Şampiyonası'nı takip etti
  10. Avustralya Açık'ta Carlos Alcaraz şampiyon oldu

© Copyright 2026

DHA