Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Adana’da 6’ncı Özgecan Aslan Koşusu yapıldı

Türkiye Jokey Kulübü (TJK) tarafından "kadına şiddet" konusuna dikkat çekmek amacıyla bu yıl 6’ncısı düzenlenen Özgecan Aslan Koşusu’nu Sanem Kahraman’a ait "Headman" isimli at kazandı.

ABONE OL
Rüşan Anıl ATAR - Eser PAZARBAŞI / ADANA (DHA)

Cinayete kurban giden Özgecan Aslan anısına Adana Yeşiloba Hipodromu’nda TJK tarafından bu yıl 6’ncısı düzenlenen Özgecan Aslan Koşusu yapıldı. "Kadına şiddet" konusuna dikkati çekmek için 200 metre kum pistte gerçekleştirilen koşuda, Sanem Kahraman’a ait "Headman" isimli at jokeyi Halis Karataş ile birinci oldu. Koşuyu, Özgecan Aslan'ın babası Mehmet, annesi Songül, kardeşi Barış Ali Aslan da izledi.

MEHMET ASLAN: BURUK BİR SEVİNÇ YAŞADIK

Koşunun ardından baba Mehmet Aslan, kızının adı anıldığı için buruk bir sevinç yaşadıklarını belirterek, “Bu yıl her zamankinden yoğun bir ilgi var. Özgecan’ımın adını duyup da gelen, unutmayan, unutturmayan herkese teşekkür ediyorum. Her zamanki gibi ‘Kadına şiddete hayır’ diyoruz. Bu şiddetin mağduru olmuş, yaralanmış, acı çekmiş herkese geçmiş olsun dileklerimi iletiyor, ebediyete intikal edenlere de Allah’tan rahmet diliyorum. Bu koşuyu her yıl devam ettiren TJK Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Adalı’ya ve tüm yönetim kuruluna teşekkür ediyorum” diye konuştu.

SONGÜL ASLAN: KADINA ŞİDDETİN SON BULMASINI İSTİYORUM

Anne Songül Aslan ise duyarlı davranışından dolayı koşunun düzenlenmesinde emeği olanlara teşekkür ettiğini ifade ederek, “Özge'm unutulmadı, unutturulmadı. Kadına şiddetin son bulmasını istiyorum çünkü benim kızım saf ve temizdi. Bana tüm hastaları iyileştireceğini söylüyordu. Suçsuz ve günahsızdı” dedi.

Yarışın ardından düzenlenen törende Mehmet Aslan, at sahibi Sanem Kahraman’a kupayı takdim etti. Kahraman da kupayı Özgecan’ın annesi Songül Aslan’a verdi.

Diğer Haberler

  1. Boluspor’a 13 gün önce gelen teknik direktör görevden alındı
  2. Göztepe - VakıfBank: 1-3
  3. Mehmet Türkmen: Umarım ülkemizi yurt dışında çok güzel temsil edeceğiz
  4. Atilla Karaoğlan: Bir hakemin Süper Lig seviyesinde maç yönetebilmesi için büyük emek gerekiyor
  5. Fenerbahçe Beko’nun Milli Basketbolcusu Tarık Biberovic Red Bull sporcusu oldu
  6. Merkez Hakem Kurulu Kokart Töreni Riva'da yapıldı
  7. Avrupa Atıcılık Şampiyonası’nda Türk atıcılardan 9 madalya
  8. Denizlili dartçılar Hollanda'da tarih yazdı
  9. Aras Kargo Spor Kulübü, 6 Şubat’ın yıl dönümünde AFAD çalışanlarını ağırladı
  10. Fenerbahçe, Gençlerbirliği karşısında 3 puanı 3 golle aldı

© Copyright 2026

DHA