Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Ahmet Çalık'ın futbolla geçen hayatı

Ankara'da geçirdiği trafik kazasında yaşamını yitiren Ahmet Çalık'ın hayatı futbolla geçti.

ABONE OL
Ata SELÇUK / İSTANBUL, (DHA) -

26 Şubat 1994'te Ankara'da dünyaya gelen Ahmet Çalık, 2004 yılında 10 yaşındayken futbola Gençlerbirliği altyapısında başladı. Gençlerbirliği altyapısında geçirdiği 7 senenin ardından 2011 yılında Ankara'nın köklü kulübü ile profesyonel sözleşme imzalayan Çalık, A takım bünyesine katıldı.

FENERBAHÇE MAÇINDA SÜPER LİG'LE TANIŞTI

Az sayıda da olsa A takımla maça çıkan, genel olarak ise A2 takımında forma giyen Ahmet Çalık, 2012-2013 sezonunda 21 Nisan 2013'te oynanan Fenerbahçe karşılaşması ile ligde ilk kez A takım formasını giydi.

2015-2016 sezonunda kaptanlık görevini aldığı Gençlerbirliği'nden, 2016-2017 sezonu ara transfer döneminde Galatasaray'dan aldığı teklif ile ayrılan Çalık, sarı kırmızılı formayı sırtına geçirdi.

2 AY ÖNCE KONYASPOR İLE 3 YILLIK SÖZLEŞME YENİLEMİŞTİ

Galatasaray'da istediği performansa ulaşamayan Çalık, 4 Ekim 2020'de Konyaspor'a transfer olarak, kariyerinin son yıllarını ise bu takımda geçirdi ve önemli başarılara imza attı. Ahmet Çalık, 26 Kasım 2021'de Konyaspor ile 3 yıllık sözleşme yenilemişti.

8 KEZ AY-YILDIZLI FORMAYLA GÖREV YAPTI

Milli takımda alt yaş gruplarında birçok kez forma giyen Çalık, 17 Kasım 2015'te dönemin A Milli Takım Teknik Direktörü Fatih Terim tarafından kadroya dahil edilirken, 21 yaşında ay-yıldızlı formayı ilk kez sırtına geçirdi. A Milli Takım'da toplamda 8 maça çıkan Ahmet, 1 de gol kaydetti.

TRAFİK KAZASI SONUCU HAYATA VEDA ETTİ

Bugün saat 09.00 sıralarında Gölbaşı ilçesi Hacılar Mahallesi'nde meydana gelen kazada Ahmet Çalık'ın kullandığı 06 CLK 94 plakalı araç, Ankara-Niğde yolunda kontrolden çıkıp, şarampole devrildi. Araçta yalnız olan Ahmet Çalık, 27 yaşında hayata gözlerini yumdu.

Diğer Haberler

  1. Gençlerbirliği’nde Mehmet Kaya ve Çağrı Çetin başkanlık için yarışacak
  2. Thomas Reis: Bu pozisyonu skandal olarak değerlendirmek istiyoruz
  3. Sadettin Saran, TFF Başkanı Hacıosmanoğlu’ndan acil toplantı talep etti
  4. 2026 Dünya Kupası gruplarında Türkiye'nin muhtemel rakipleri belli oldu
  5. Galatasaray - Samsunspor: 3-2
  6. Besiktas GAİN – Panionios: 101-83
  7. Galatasaray - Samsunspor maçından notlar
  8. RAMS Başakşehir FK, Fenerbahçe maçı hazırlıklarını tamamladı
  9. Gaziantep, iki büyük satranç organizasyonuna ev sahipliği yapıyor
  10. UEFA, Jhon Duran'a 2 maç ceza verdi

© Copyright 2025

DHA