Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Aktif sporu bıraktı, dünya sıralamasında hala ilk 10’da

Türk para masa tenisinin efsane ismi Nesim Turan, aktif sporculuk kariyerine nokta koymuş olmasına rağmen uluslararası sıralamalarda hala ilk 10 sporcu içinde yer alıyor.

ABONE OL
Ercan ATA / ANKARA,(DHA)

Sporu bırakmasının ardından uzun bir süre geçmesine rağmen performansı ve kazandığı puanlarla dünya sıralamasında zirvede kalmaya devam eden Turan, sporun ötesinde bir misyona odaklanmış durumda. Kariyeri boyunca Paralimpik Oyunlar da dahil olmak üzere birçok uluslararası madalya kazanan milli sporcu, şimdilerde saha dışında yeni bir mücadele alanında varlık gösteriyor. Raketi bıraktığını fakat mücadeleyi bırakmadığını belirten Turan, “Spor hayatım boyunca hep engelleri aştım. Şimdi başka engelleri aşma zamanı. Bu kez hedefim, toplumun ön yargılarını yıkmak ve engelli bireylerin görünürlüğünü artırmak” ifadelerini kullandı.

'SIRALAMALARDA KALMAK DEĞİL, HAYATTA İZ BIRAKMAK ÖNEMLİ'

Dünya sıralamasında yerini korumasının kendisi için gurur verici olduğunu belirten Nesim Turan, bu başarıyı genç sporculara ilham olması için önemsediğini dile getirdi. Turan, sahada olmamasına rağmen isminin hala sahalarda olduğunu söyleyerek, 'Bu da demek oluyor ki; iz bırakmak mümkün. Genç sporculara da bunu söylüyorum: Önemli olan kaç yıl oynadığın değil, nasıl oynadığın. Kalıcı olmak istiyorsan karakterinle de iz bırakmalısın” diye konuştu.

'SPORDAN, TOPLUMSAL MÜCADELEYE'

Aktif sporculuk kariyerini sonlandıran Turan, genç engelli bireyler için sosyal projeler geliştirdiğini ifade ederek, "Eğitim programlarına destek veriyorum, konuşmalar yapıyor ve kamuoyunda engellilik farkındalığını artırmaya çalışıyorum. Bir zamanlar masada ter döküyordum, şimdi ise farkındalığı olan birçok özgün projede örnek işlere imza atmaya özen gösteriyorum. Çünkü biliyorum ki bu ülkenin potansiyeli sadece yetenekli değil, aynı zamanda güçlü ruhlara da sahip" şeklinde konuştu.

Diğer Haberler

  1. Aziz Yıldırım’dan Saran yönetimine eleştiri: Fenerbahçe'nin malına çökme var
  2. Fenerbahçe’de toplam borç 27 milyar 821 milyon TL
  3. Şekip Mosturoğlu: Her yıl tekrarlanan seçimlerle istikrar sağlamak mümkün değil
  4. Avrupa şampiyonu boksör Havvanur Kethüda Trabzon'da coşkuyla karşılandı
  5. A Milli Futbol Takımı, İtalya maçı hazırlıklarına başladı
  6. Yağlı Güreş Cumhurbaşkanlığı Kupası'nın kazananı Başpehlivan Orhan Okulu oldu
  7. Koleksiyon tutkunları ve sporseverleri bir araya getiren 'Collector's Fest' 2'nci kez kapılarını açtı
  8. Bodrum’da su jeti ve motosurf yarışları nefes kesti
  9. 5’inci Uluslararası Cudi Cup Tenis Turnuvası sona erdi
  10. Samsun’da kırsaldaki öğrencilere Samsunspor çantası

© Copyright 2026

DHA