Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Antalyaspor - Pendikspor maçının ardından

Süper Lig'in 35'inci haftasında Antalyaspor, sahasında Pendikspor'a 2-1 yenildi. Mücadelenin ardından düzenlenen basın toplantısında Antalyaspor Teknik Direktörü Sergen Yalçın ve Pendikspor Teknik Direktörü İbrahim Üzülmez açıklamalarda bulundu.

ABONE OL
Adem AKALAN/ANTALYA, (DHA)

Kaybettikleri için üzgün olduklarını dile getiren Antalyaspor Teknik Direktörü Sergen Yalçın, "Zor bir oyun oldu. Pendikspor da iyi mücadele etti. Tabii yine bu hafta da geçen haftaki gibi yetmişlerde 10 kişi kalınca işler zorlaşıyor futbolda. Aslında bayağı da bir pozisyon yakaladı. İkinci yarı maalesef oyunu çeviremedik. Sonucu alamadık oyunun ikinci yarısında. Olabiliyor böyle oyunlar maçlarda. O yüzden kaybettiğimiz için doğal olarak üzgünüz. Ancak hakem Tugay Kaan Numanoğlu arkadaşımız olmasaydı belki biraz farklı bir maç olurdu. Özellikle ilk golü attıktan sonra oyuncumuz yerde yatarken kafasına aldığı bir darbeyle, yerde yatarken oyunu devam ettirip bana göre yüzde yüz ofsayt olan bir golde o çizgi nasıl çiziliyor bilmiyorum artık. Kim çiziyorsa... Oyunu durdurması gerekiyordu hakemin çünkü oyuncumuz kafasına darbe aldı. Normal bir sakatlık değildi, oyunu durdurmadı ve devamında bize golü yedirtti. Bu futbol sahalarında çok olan bir davranış değil. Oyunun devamında rakip oyuncular sakatlandığında hemen oyunu durdurup ve normal sakatlıklarda bile hemen doktorları sahaya davet etti. Böyle hakemler Türk futbolunda olduğu sürece maalesef Türk futbolunun hiçbir şekilde güvenilirliği kalmayacaktır bundan sonrası için. Özellikle bunu belirteyim. Yani özellikle bu arkadaşı işaret ederek bunu söylüyorum. Gerçekten kendisi adına çok üzücü bir maç oynattı. Bırak oyuncuları oynasınlar. Kim kazanıyorsa kazansın. Seni ilgilendiren bir şey yok aslında. Sen normal maçını yönetebilirsin. Maalesef talihsiz bir gece geçirdi diye düşünüyorum. Neticesinde ikinci yarı iyi oynadığımız bir maçtı. Ama skoru çeviremedik. Üzgünüz tabii" dedi.

"SEZON SONU DEVAM ETMEME KARARI ALDIK"

Sezon sonunda Antalyaspor'dan ayrılacağını açıklayan Sergen Yalçın, "Başkan ve yönetimle hafta içinde yaptığımız toplantıda karşılıklı fikir alışverişinde bulunduk. Tabii onların da bazı hedefleri, bizim de kendi adımıza hedeflerimiz var. Sezon sonu devam etmeme kararı aldık. Oynayacağımız son 3 maç Antalyaspor'da. Ama özellikle Sinan Boztepe başkana, yönetime, değerli Antalyaspor taraftarına teşekkür ediyorum. Bizi burada çok iyi ağırladılar. Hiçbir sıkıntı yaşamadık. Güzel bir 5 ay geçirdiğimizi düşünüyorum. Antalyaspor'u da istediğimiz yere getirdiğimizi düşünüyorum. Sezonun sonu itibariyle artık 3 hafta kala. O yüzden herkese teşekkür ediyorum. İnşallah önümüzdeki senelerde tekrar yollarımız karşılaşır" diye konuştu.

İBRAHİM ÜZÜLMEZ: İHTİYACIMIZ OLAN BİR GALİBİYET ALDIK

Kendileri için tamam mı, devam mı maçı olduğunu kaydeden Pendikspor Teknik Direktörü İbrahim Üzülmez, pes etmeyen bir takım olduklarını söyledi. Üzülmez, "İhtiyacımız olan bir galibiyet aldık, mutluyuz. Yani daha önceki haftalarda da biz bu mücadelemizi gösteriyorduk. Oyuncularımızla beraber ama şanssızlığımızdan kazanamadığımız maçlar oldu. Bugün tabii ki bizim için tamam mı, devam mı niteliğinde bir maçtı. Elimizden gelen gayreti gösterdik. Kolay değil Antalya deplasmanına 1-0 yenik başlıyorsunuz. Arkasından 2 tane gol atarak galip geliyorsunuz. 3-4'ü bulabileceğimiz pozisyonlar var. Biz ilk geldiğimizde pes etmeyen bir takım olarak sonuna kadar mücadele etmemiz gerektiğini oyuncularımıza söylemiştik. Şu anda 33 puan yaptık ama biz 4-5 puan daha fazla alabilirdik. O mücadeleyi gösterdik. O oyunu gösterdik. O direnci gösterdik bundan önceki haftalarda ve maalesef kaybettiğimiz şanssız maçlar oldu. Bugün de bizim adımıza güzel geçen bir maç. 23'e yakın pozisyonumuz var. Antalyaspor'un risk aldığı zamanlarda da hücuma geçişlerimize yakaladığımız pozisyonlarımız var" dedi.

"ALKIŞLANMAK İSTİYORUZ"

İyi oynadıklarını belirten İbrahim Üzülmez, "Biz bazen sonuçlandırmada ve finalleri değerlendirmede sıkıntı yaşıyoruz. Bugün oyuncularımın sonuna kadar mücadele ettiğini gördük. Alkışlanmak istiyoruz. Kolay değil tabii ki. İşimizin zor olduğunu da biliyoruz ama biz ne olursa olsun karakterimizi bundan sonraki 3 haftada herkese göstermek istiyoruz. Zaman zaman zorluklar yaşamamıza rağmen alkışlanan bir takım ortaya çıkartmak. Geldiğimiz günden itibaren hem Fenerbahçe deplasmanı hem Galatasaray deplasmanlarında dahil biz iyi bir mücadele ortaya koyduk. İyi oynuyoruz ama iyi oyunumuzun karşılığını alamıyorduk. Bugün de iyi oynadık. Karşılığını aldık. Kalan 3 haftada aynı oyunun devam ettirmek istiyoruz. Oyuncularımı kutluyorum. Geriye dönüşü iyi yaptılar. Çünkü her ne kadar Antalyaspor takımının saha içerisinde özellikle Sergen Hoca'nın ikinci yarıdaki 2 tane oyuncu değişikliklerinden sonra biraz daha baskıyı hissettik. Ama ikinci bölgeyi yaptık. Hücuma çıkışlarda da biz pozisyonlar bulduk. 3 maçımız var. 3 maçta da biz sonuna kadar bu yarışın içerisinde olmak istediğimizi söylemiştik. Bugünkü galibiyetle tabii ki bizim için moral ve motivasyon olarak daha yukarıya taşıyacak çok önemli bir galibiyetti. Onu da yaptık. Onu gerçekleştirdik. Önümüzdeki hafta Rizespor maçı var ki çok çok önemli bir maç bizim için. O kaybettiğimiz maçlara şimdi geriye dönüp de baktığımızda daha fazla üzülüyoruz ve inşallah önümüzdeki 3 maçı en iyi şekilde değerlendirip Pendikspor'u istediği sağlıklı bir şekilde limana yanaştırmak. Umarım bunu başarırız" dedi.

Diğer Haberler

  1. Konyaspor Başkanı Ömer Korkmaz: Diğer maçlara bakmaksızın kendi işimizi kendimiz halledelim
  2. Kayserispor Başkanı Ali Çamlı: Türk futbolunun namuslu ellerde yönetilmeye ihtiyacı var
  3. Başakşehir FK – Trabzonspor maçının ardından
  4. Filenin Sultanları, İtalya’ya 3-1 mağlup oldu
  5. Manisa BBSK - Beşiktaş Emlakjet: 74-83
  6. Beşiktaş - Hatayspor maçının ardından
  7. Kayserispor - Konyaspor maçında gergin anlar
  8. Beşiktaş - Hatayspor: 2-2
  9. Başakşehir - Trabzonspor: 0-1
  10. Galatasaray, Fenerbahçe maçının hazırlıklarını tamamladı

© Copyright 2024

DHA