Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Atakaş Hatayspor yönetimi küme düşme cezasının kaldırılmasını istedi

TFF 1'inci Lig'den 2'nci Lig'e düşen Atakaş Hatayspor’da yönetim kurulu, bu sezon ligden düşmenin kaldırılması için Türkiye Futbol Federasyonu’na çağrıda bulundu.

ABONE OL
Samim SELÇUK / HATAY, (DHA) –

Atakaş Hatayspor Kulübü’nden yapılan açıklamada, “Bu sezon tüm profesyonel liglerimizi gölgeleyen yasa dışı bahis, şike ve şaibe iddiaları, futbolumuzun adalet zeminine ve temiz rekabet ilkelerine ciddi zarar vermiştir. Böylesine kirli iddiaların ve saha dışı faktörlerin konuşulduğu bir ortamda, Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli’nin Türk sporunun namusunu ve adaletini korumak adına yaptığı tarihi çağrıyı Hatayspor Kulübü olarak sonuna kadar destekliyoruz. Sayın Bahçeli'nin, tüm liglerde küme düşmenin kaldırılması yönündeki basiretli ve adil önerisi, futbolumuzun geleceği için yegane çıkış yoludur. Kulübümüz, 6 Şubat deprem felaketinden bu yana zaten olağanüstü ve zorlu şartlar altında var olma mücadelesi verirken, tüm liglere sirayet eden bu şaibe ikliminin de mağduru olmuştur. Dürüstlüğün zedelendiği bir sezonda küme düşme müessesesinin işletilmesi, Türk futbolunun her kademesinde alın teri döken suçsuz kulüplerin cezalandırılması anlamına gelecektir. Sayın Devlet Bahçeli’nin de vurguladığı gibi; temiz futbolun tesisi adına, üzerinde şüphe bulutları dolaşan bu sezonun tüm lig kademelerinde küme düşme olmadan tescil edilmesi hukuki ve vicdani bir zorunluluktur. Türkiye Futbol Federasyonu ve ilgili tüm makamları bu haklı çağrıya kulak vermeye davet ediyor; Türk futbolunun adaletine ve kulüplerin haklarına sahip çıkan Sayın Devlet Bahçeli’ye şükranlarımızı sunuyoruz” ifadelerine yer verildi.

Diğer Haberler

  1. Gana’yı mağlup eden Kolombiya, son 16’ya yükseldi
  2. Mısır, penaltılarla son 16 turunda
  3. Trabzonspor, Fatih Tekke’nin ücretini revize etti
  4. Samsunspor Bilal Bayazıt'ı açıkladı
  5. Samsunspor Samed Onur'u kadrosuna kattı
  6. Galatasaray Başkanı Dursun Özbek: Şampiyonlar Ligi'nde istediğimiz neticeleri almak üzere bir takım hazırlığı yapıyoruz
  7. U17 Erkek Basketbol Milli Takımı, Dünya Kupası'nda yarı finalde
  8. ikas Eyüpspor, Konrad Michalak'ı kadrosuna kattı
  9. Galatasaray’ın hazırlık maçları programı belli oldu
  10. Galatasaray Kadın Futbol Takımı, Patricia Morais’i kadrosuna kattı

© Copyright 2026

DHA