Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Bengisu Avcı, Tsugaru Kanalı'nda 11 saati geride bıraktı

Dünyanın en büyük meydan okumaları arasında gösterilen Ocean’s 7’yi bitiren ilk Türk olma hedefiyle dün gece Tsugaru Kanalı’nda kulaç atmaya başlayan Bengisu Avcı, onbir saati geride bıraktı.

ABONE OL
İSTANBUL, (DHA)

İklim değişikliğine dikkat çekmek amacıyla ‘Gelecek neden bir risk olsun ki’ mottosuyla Kodomari’den suya giren milli yüzücü, parkurun yarısına ulaştı. Hızı, zaman zaman ve yer yer saat 12 kilometreyi bulan ters akıntı, daha ilk metrelerde kendini hissettirdi. Bengisu Avcı, direkt Hokkaido’ya doğru yüzmek yerine önce akıntıyı soluna alıp saatler süren çabayla kanalın ortasına ulaştı. Bu bölümde adeta bir dağcı gibi dalgalara tutunarak ilerleyen milli yüzücü, saat sabah 07.00 sularında kanalın ortasına ulaştı. Burada ise etabın zor olan diğer yüzü kendini gösterdi. Bengisu Avcı, Tsugaru’nun güçlü akıntının sürükleme etkisini yenmek için mücadele etmeye başladı. En az üç saat rotada tutunmak için yüzecek olan Bengisu Avcı, ardından Hokkaido’ya doğru yönelecek.

2018 yılından bu yana Manş Denizi, Catalina, Cebelitarık, Cook Boğazı, Molokai ve Kuzey Kanalı’nı geçen Bengisu Avcı, Tsugaru’yu bitirdiği taktirde Ocean’s 7 gurur tablosundaki ilk Türk olarak tarihe geçecek.

Diğer Haberler

  1. Galatasaray HDI Sigorta, CEV Kupası'na veda etti
  2. UEFA Şampiyonlar Ligi’nde son 16 turu ilk maçları tamamlandı
  3. A Milli Kadın Basketbol Takımı Kanada’yı 71-69 mağlup etti
  4. Savino Del Bene Scandicci - Fenerbahçe Medicana: 3-0
  5. Sadettin Saran: Önümüzdeki 9 haftada taraftarlarımızın desteğine sonuna kadar ihtiyacımız var
  6. Galatasaray Daikin - CSO Voluntari 2005: 3-0
  7. Çaykur Rizespor Teknik Direktörü Recep Uçar: Tribünde bulunan insanlara da çok büyük sorumluluk düşüyor
  8. Eczacıbaşı Dynavit - KS Developres Rzeszow: 3-1
  9. Barış Göktürk: 2027 yılında koşulsuz şartsız Fenerbahçe başkanlığına adayım
  10. Thorsten Fink: Rakibimize zarar vereceğimizi düşünüyorum

© Copyright 2026

DHA