Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Beşiktaş Yönetimi, Dikilitaş projesi için genel kurulda yetkiyi aldı

Beşiktaş Kulübü'nde gerçekleştirilen olağanüstü genel kurulda Dikilitaş gayrimenkulleriyle ilgili madde, oy çokluğuyla kabul edildi.

ABONE OL
ALİ DANAŞ / İSTANBUL,(DHA)

Beşiktaş’ın olağanüstü genel kurul toplantısı, İstanbul Kongre Merkezi Harbiye Oditoryumu'nda düzenleniyor. Genel kurul toplantısında Dikilitaş’taki gayrimenkullerle ilgili proje oylamaya sunuldu. Başkan Serdal Adalı ve genel kurul üyelerinin konuşmasının ardından oylamaya geçildi. Oylamada, Beşiktaş ilçesi Dikilitaş Mahallesi'nde bulunan siyah-beyazlı kulübe ait taşınmazlarla ilgili, yönetim kuruluna oy çokluğuyla yetki verildi.

Beşiktaş yönetimine yetki verilen madde şöyle:

"Kulübe ait İstanbul İli, Beşiktaş İlçesi, Dikilitaş Mahallesi 7 ada 75 parselde bulunan taşınmaza komşu 7 ada 64 ve 7 ada 66 parselde bulunan taşınmazların mülkiyetinin Gençlik ve Spor Bakanlığından; sair komşu taşınmazların mülkiyetinin de Belediye, Milli Emlak ve üçüncü şahıslardan alınması; birlikte bu taşınmazlar üzerinde inşaat yapılması, yaptırılması, gayrimenkul projeleri geliştirilmesi, bu kapsamda bir inşaat şirketi kurulması, bununla ilgili proje finansmanı sözleşmeleri imzalanması, ilgili taşınmaza ilişkin gelir paylaşımı modeliyle Emlak Konut A.Ş ve finansman desteği için Ziraat Bankası veya kamu bankaları ile mevcut Finansal Yeniden Yapılandırma Anlaşmasından kaynaklı borçların ödenmesine yönelik olmak kaydıyla anlaşmalar yapılması, borçların ödenmesi sonrası kalan taşınmazların Kulüp adına tapuda tescili, işbu maddede anılan taşınmazların alış ve satışı ve işlemlerin tapuda tescili; taşınmazlar üzerinde gerçekleştirilecek projelerle ilgili her türlü teknik ve mimari proje, plan çalışmaları yapılması, her ölçekte imar planı, imar izinleri, ruhsatların alınması ve her türlü idari, hukuki işlemlerin yapılması, bahis konusu taşınmazların üzerinde ayni ve şahsi hak ve mükellefiyetler tesisi, tescil, terkin, ifraz, tevhid, devir, kira, işletme, inşaat (inşaat öncesi ve sonrası alınacak tüm izinler) ile araziden kaynaklanacak tüm haklara ilişkin her türlü hukuki işlem yetkisi de dahil olmak üzere tasarrufta bulunulması hususlarında Yönetim Kuruluna yetki verilmesi."

Diğer Haberler

  1. Karlıova’da geleneksel at yarışları; 620 bin TL ödül dağıtıldı
  2. Serdal Adalı: Önümüzde çok daha başarılı bir Beşiktaş var
  3. Beşiktaş'ta Serdal Adalı yeniden başkanlığa seçildi
  4. Beşiktaş Yönetim Kurulu Üyesi Mete Düren: Bunu bir güven oylaması gibi görmek lazım
  5. 13'üncü Eker I Run, binlerce kişinin katılımıyla tamamlandı
  6. Beşiktaş seçiminde oy verme işlemi tamamlandı
  7. A Milli Futbol Takımı, İtalya maçının hazırlıklarını tamamladı
  8. Glint Çayırova Belediyesi - Bahçeşehir Koleji: 76-84
  9. Fenerbahçe, Çaykur Rizespor maçının hazırlıklarına devam etti
  10. Fenerbahçe Medicana - Manisa Büyükşehir Belediye Spor: 3-0

© Copyright 2026

DHA