Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Brezilyalı ultra maraton koşucusu Fernanda Maciel'den dünya rekoru

Ultra maraton koşucusu Brezilyalı Fernanda Maciel, 4892 metre yüksekliği ile "Yedi Zirveler" kategorisinde yer alan ve Antarktika'nın en yüksek dağı olan Vinson Dağı'na 6 saat 40 dakika gibi rekor bir sürede tırmandı. Red Bull sporcusu Maciel, bu tırmanışla dünya rekorunun sahibi oldu.

ABONE OL
Gökhan HEBEPCİ - İSTANBUL, (DHA)

Brezilyalı ultra maraton koşucusu Fernanda Maciel, Güney Kutbu'na 1200 kilometre uzaklıktaki Vinson Dağı'nda yaptığı tırmanışla dünya rekoru kırdı.

42 yaşındaki Red Bull sporcusu Maciel, 4892 metre yüksekliği ile "Yedi Zirveler" kategorisinde yer alan ve Antarktika'nın en yüksek dağı olan Vinson Dağı'na 6 saat 40 dakika gibi rekor bir sürede tırmandı.

Toplamda gidiş-dönüş 9 saat 41 dakika süren rekor sonrası konuşan Maciel, "Zirvede -45 derecede çılgınca soğuk vardı. Zirveye koşarken bir dakika bile durmayacağımı biliyordum. Oldukça çılgın ve zor bir koşu deneyimi oldu" dedi.

Brezilyalı, daha önce Arjantin'in Aconcagua Dağı (6.962m, 2016) ve Tanzanya'nın Kilimanjaro Dağı'nda (5.895m, 2017) yukarı ve aşağı koşma dalında dünya rekorları kırmıştı.

Diğer Haberler

  1. Samsunspor Başkanı Yıldırım: Bizim puanımız çalındı
  2. Leroy Sane: Oyun içerisindeyken eli görmedim, bana değil gibi göründü
  3. Okan Buruk: Hakem orada penaltı verseydi kimse bir şey diyemezdi
  4. Gençlerbirliği’nde Mehmet Kaya ve Çağrı Çetin başkanlık için yarışacak
  5. Thomas Reis: Bu pozisyonu skandal olarak değerlendirmek istiyoruz
  6. Sadettin Saran, TFF Başkanı Hacıosmanoğlu’ndan acil toplantı talep etti
  7. 2026 Dünya Kupası gruplarında Türkiye'nin muhtemel rakipleri belli oldu
  8. Galatasaray - Samsunspor: 3-2
  9. Besiktas GAİN – Panionios: 101-83
  10. Galatasaray - Samsunspor maçından notlar

© Copyright 2025

DHA