Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Cem Bölükbaşı, Le Mans Serisi Avrupa Şampiyonası’nda ilk yarışına çıkacak

Formula 2 ve Super Formula serilerinde Türkiye’yi temsil eden yarış pilotu Cem Bölükbaşı, ünlü dayanıklılık serilerinden Le Mans Serisi Avrupa Şampiyonası’nda ilk yarışına çıkmaya hazırlanıyor. İspanya’nın ünlü Barcelona-Catalunya yarış pistinde yapılacak 4 saatlik yarış, 14 Nisan Pazar günü saat 12.30’da başlayacak.

ABONE OL
İSTANBUL, (DHA)

Espordaki başarılarının ardından açık tekerli yarış serilerine geçen, Formula 2 ve Super Formula serilerinde Türkiye’yi uluslararası arenada temsil eden Cem Bölükbaşı, yeni sezonda 4 saat süren yarışlarıyla pilotları hem fiziksel hem de zihinsel olarak zorlayan Le Mans Serisi Avrupa Şampiyonası’nda (ELMS) mücadele edecek. Lüksemburg merkezli DKR Engineering takımıyla yarışacak Cem Bölükbaşı’nın ilk yarış hafta sonu, İspanya’nın ünlü Barcelona-Catalunya Yarış pistinde gerçekleşecek.

ELMS İSPANYA YARIŞI PAZAR GÜNÜ 12.30’DA BAŞLAYACAK

Toplamda 42 arabanın piste çıkacağı Le Mans Serisi Avrupa Şampiyonası İspanya yarışı 14 Nisan Pazar günü, saat 12.30’da başlayacak. Damalı bayrağı en önde gören pilot olmak için mücadele edecek Cem Bölükbaşı, serideki en üst düzey araç seviyesi olan LMP2 (Le Mans Prototip 2) aracıyla, LMP2 Pro/Am kategorisinde yarışacak.

ŞAMPİYONLAR LE MANS 24 SAAT YARIŞINA KATILACAK

Le Mans Serisi Avrupa Şampiyonası’nda LMP2 ve LMP2 Pro/Am, LMP3 ve LMGT3 olmak üzere üç farklı araç sınıfı bulunuyor. 6 yarışlık sezonun sonunda LMP2’nin şampiyonu ve ikincisi, LMP2 Pro/Am, LMP3 ve LMGT3 şampiyonları ünlü Le Mans 24 Saat yarışına katılma hakkı kazanacak.

ELMS’de her puanın çok büyük önemi bulunurken yarışlarda sadece ilk 10’da yer alan pilotlar puan alabiliyor. Bu puanlar ise sırasıyla şöyle; 25, 18, 15, 12, 10, 8, 6, 4, 2 ve 1. Bunlara ek Sıralama Turlarında Pol Pozisyonunu alan pilota da ekstra 1 puan veriliyor.

BİR SONRAKİ YARIŞ 5 MAYIS’TA FRANSA’DA

Toplamda 5 ülkede düzenlenecek Le Mans Serisi Avrupa Şampiyonası’nın bir sonraki etabı, 5 Mayıs tarihinde Fransa’daki Le Castellet pistinde yapılacak. Takvimin diğer yarışları ve tarihleri ise şöyle; 7 Temmuz’da Imola (İtalya), 25 Ağustos’ta Spa-Francorchamps (Belçika), 29 Eylül’de Mugello (İtalya) ve 19 Ekim’de Portimao (Portekiz).

Diğer Haberler

  1. Şekip Mosturoğlu: Her yıl tekrarlanan seçimlerle istikrar sağlamak mümkün değil
  2. Avrupa şampiyonu boksör Havvanur Kethüda Trabzon'da coşkuyla karşılandı
  3. A Milli Futbol Takımı, İtalya maçı hazırlıklarına başladı
  4. Yağlı Güreş Cumhurbaşkanlığı Kupası'nın kazananı Başpehlivan Orhan Okulu oldu
  5. Koleksiyon tutkunları ve sporseverleri bir araya getiren 'Collector's Fest' 2'nci kez kapılarını açtı
  6. Bodrum’da su jeti ve motosurf yarışları nefes kesti
  7. 5’inci Uluslararası Cudi Cup Tenis Turnuvası sona erdi
  8. Samsun’da kırsaldaki öğrencilere Samsunspor çantası
  9. Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Boks Federasyonu Başkanı Hekimoğlu’na tebrik telefonu
  10. Samsun’da 119 işitme engelli bowling oynadı

© Copyright 2026

DHA