Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Deaflympics’te ilk altın, 110 metre engelli yarışında Yasin Süzen’den geldi

Japonya’nın başkenti Tokyo’da düzenlenen İşitme Engelliler 25’inci Yaz Olimpiyatları’nda (Deaflympics) Türkiye ilk altın madalyayı Yasin Süzen ile kazandı. Milli atlet, 110 Mt. Engelli yarışında 14.33 saniyelik derecesi ile şampiyon oldu.

ABONE OL
ERCAN ATA / ANKARA, (DHA)-

Daha önce koştuğu 400 metre kariyerinde 2 Avrupa salon, 2 Avrupa açık, 1 salon dünya, 2 açık dünya ve 1 de olimpiyat şampiyonlukları bulunan Yasin Süzen, Tokyo’da devam eden İşitme Engelliler 25’inci Yaz Olimpiyatları’nda ilk kez 110 Mt. Engelli kategorisinde piste çıktı. Sabah seansında yapılan yarı finalde 14.85’lik derecesi ile seri 1’incisi olan milli sporcumuz, finalde rakiplerine fark atarak 14.33’lük derecesi ile yarışı önde tamamladı ve Türkiye’ye Deaflympics’te ilk altın madalyayı kazandırdı.

YASİN SÜZEN, TARİHE GEÇMEYE HAZIRLANIYOR

Olimpiyatlar öncesi Fenerbahçe Kulübü’ne transfer olan başarılı atlet, bundan sonra engelli bir sporcu olarak normal sporcularla yarışacak ilk atlet olmaya hazırlanıyor. Süzen’in tek hedefi dünya ve olimpiyatlarda madalya kazanmak. Yasin Süzen’in yetenekli ve disiplinli bir sporcu olduğunu ifade eden Milli Takım Teknik Direktörü Salih Öztürk şunları söyledi:

“Çok ciddi bir hazırlık dönemi geçirdik. Yasin çok çalışıp ülkemize altın madalya kazandırdı, onunla gurur duyuyorum. Bundan sonraki hedefimiz hem engelliler ve hem de normal kategoride yarışarak madalya kazanan dünyada ilk sporcu olmak. Yasin’de bu güç, bu azim ve yetenek fazlasıyla var. Bugünlere gelmemizde katkılarını esirgemeyen antrenörlerimize, sporcumuzun ailesine ve federasyonumuza teşekkür ediyorum.”


Diğer Haberler

  1. U20 Grekoromen Güreş Milli Takımı, Budapeşte’de şampiyon oldu
  2. Bahçeşehir Koleji - Anadolu Efes: 85-76
  3. A Milli Futbol Takımı, Romanya maçının hazırlıklarına devam etti
  4. Beşiktaş BOA - ÇİMSA ÇBK Mersin: 95-99
  5. Veysel Bilen: Samsunspor, Avrupa kupalarında boy göstermeyi hedef edinmiş bir kulüp
  6. Fenerbahçe’nin Brezilyalı kalecisi Ederson iznini Kapadokya'da geçirdi
  7. 3 büyüklerden 33 futbolcu milli takımlarında mücadele edecek
  8. Göztepe'de ara Arda ve Efkan'a yarayacak
  9. Samsunsporlu Satka’nın elinde kırık tespit edildi
  10. Fenerbahçe Beko - Olimpia Milano: 79-75

© Copyright 2026

DHA