Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Enes Efendioğlu, CDEJ Yönetim Kurulu Üyeliğine seçildi

Gençlik ve Spor Bakanlığı, Gençlik Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Enes Efendioğlu, Avrupa Gençlik Yönlendirme Komitesi'nin (CDEJ) Fransa'da yapılan Genel Kurulu'nda Yönetim Kurulu Üyeliğine seçildi. Enes Efendioğlu’nun seçilmesiyle Türkiye, ilk kez CDEJ içerisinde Yönetim Kurulu Üyeliği seviyesinde temsil edilmiş olacak.

ABONE OL
ANKARA,(DHA)

Avrupa Gençlik Yönlendirme Komitesi’nin (CDEJ) Genel Kurulu 23- 25 Ekim 2023 tarihleri arasında Fransa’nın Strasburg Kentinde gerçekleştirildi. Genel Kurulda, Avrupa Konseyi üyesi ülkelerin Gençlikten Sorumlu Bakanlıklarının katılımı ile oluşan Avrupa Gençlik Yönlendirme Komitesi’nin 6 kişilik yönetim kurulu üyeliklerinin seçimi yapıldı. Türkiye, ilk kez bu yıl yönetim kurulu üyeliği için Gençlik ve Spor Bakanlığı, Gençlik Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Enes Efendioğlu’nu aday gösterdi. 48 üye ülkenin oylaması sonucunda Enes Efendioğlu, Avrupa Gençlik Yönlendirme Komitesi’nin Yönetim Kurulu Üyeliğine seçildi.

TÜRKİYE İLK KEZ CDEJ YÖNETİMİNDE TEMSİL EDİLECEK

Efendioğlu'nun seçilmesiyle Türkiye, ilk kez CDEJ içerisinde Yönetim Kurulu üyeliği seviyesinde temsil edilmiş olacak. Efendioğlu daha önce de CDEJ’in bir alt komitesi olan Avrupa Programlama Komitesi üyeliğine seçilmişti. Avrupa Konseyi üyesi ülkelerin Gençlikten sorumlu bakanlıklarının katılımı ile oluşan komite, 6 kişilik yönetim kurulu tarafından yönetiliyor. CDEJ Avrupa Konseyi üyesi ülkeler düzeyinde gençlik politikalarının belirlenmesi, tavsiye kararlarının alınması, gençlik projelerine ayrılan bütçenin ve bütçe dağılımının belirlenmesi ile Avrupa Konseyi ve Avrupa Gençlik Kuruluşu düzeyinde her yıl verilen fon ve hibe desteklerinin faydalanıcılarının seçilmesini sağlıyor. 2 yıllık dönem için seçilen Yönetim Kurulu üyeleri ülkelerini temsilen komitede yer alıyor.

 

Diğer Haberler

  1. Samsunspor Başkanı Yıldırım: Bizim puanımız çalındı
  2. Leroy Sane: Oyun içerisindeyken eli görmedim, bana değil gibi göründü
  3. Okan Buruk: Hakem orada penaltı verseydi kimse bir şey diyemezdi
  4. Gençlerbirliği’nde Mehmet Kaya ve Çağrı Çetin başkanlık için yarışacak
  5. Thomas Reis: Bu pozisyonu skandal olarak değerlendirmek istiyoruz
  6. Sadettin Saran, TFF Başkanı Hacıosmanoğlu’ndan acil toplantı talep etti
  7. 2026 Dünya Kupası gruplarında Türkiye'nin muhtemel rakipleri belli oldu
  8. Galatasaray - Samsunspor: 3-2
  9. Besiktas GAİN – Panionios: 101-83
  10. Galatasaray - Samsunspor maçından notlar

© Copyright 2025

DHA