Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Galatasaray kritik derbide Fenerbahçe'yi konuk edecek

Galatasaray, şampiyonluk yarışının kritik maçında yarın saat 20.00’de sahasında Fenerbahçe’yi konuk edecek.

ABONE OL
Serhan Türk / İSTANBUL, (DHA) -

Sarı-kırmızılı ekip, derbiden galibiyetle ayrılması halinde üst üste 4’üncü şampiyonluk yolunda önemli bir avantaj elde edecek. Teknik direktör Okan Buruk yönetiminde son 3 sezonda şampiyon olan Galatasaray, Süper Lig’in 31’inci haftasına girilirken en yakın rakibi Fenerbahçe’nin 4 puan önünde bulunuyor. Galatasaray’ın kazanması durumunda iki takım arasındaki puan farkı 7’ye çıkacak, Trabzonspor ile arasındaki 6 puanlık fark da korunacak.

DERBİ ÖNCESİ HAZIRLIKLAR

Süper Lig’in 30’uncu haftasında Gençlerbirliği’ni mağlup eden Galatasaray, hafta içinde Türkiye Kupası’nda aynı rakibine sahasında 2-0 yenildi. Kemerburgaz’daki hazırlıklarda teknik heyet ve futbolcular derbiye odaklandı.

OSIMHEN DÖNÜYOR

Galatasaray’da, Liverpool deplasmanında yaşadığı sakatlığın ardından kolundan ameliyat edilen Victor Osimhen, yeniden kadroya dahil oldu. Gençlerbirliği maçında sonradan oyuna giren oyuncunun derbide forma giymesi bekleniyor.

SAĞ BEK TERCİHİ MERAK EDİLİYOR

Derbi öncesinde sağ bek pozisyonu teknik heyetin tercihine bağlı olarak netleşecek. Bu bölgede Roland Sallai, Singo ve Sacha Boey seçenekleri bulunuyor.

İÇ SAHADAKİ DERBİ PERFORMANSI

Galatasaray, son yıllarda sahasında oynadığı Fenerbahçe derbilerinde sınırlı sayıda galibiyet aldı. Sarı-kırmızılı ekip, 2014-2015 sezonunda elde edilen galibiyetin ardından uzun süre iç sahada rakibini yenemedi. 2022-2023 sezonunda 3-0’lık galibiyet alan Galatasaray, son iki sezonda ise sahasında bir beraberlik ve bir mağlubiyet yaşadı.

Diğer Haberler

  1. Kerem Aktürkoğlu: Bu hikayeyi başarılı bir şekilde sonlandırmak istiyoruz
  2. Milletvekili Oğuzhan Kaya: Çorum FK kulüp sahibine ‘Fahri Hemşehrilik Beratı’ verilmeli
  3. Beşiktaş GAİN - Bahçeşehir Koleji: 80-71
  4. Amed Sportif Faaliyetler, teknik direktör Besnik Hasi ile 2 yıllık sözleşme imzaladı
  5. Dursun Özbek: Galatasaray ortaya koyduğu vizyonla Türk sporuna yön veren bir kulüp olmuştur
  6. Türkiye - ABD: 1-3
  7. Fenerbahçe’de Aziz Yıldırım başkanlığında ilk yönetim kurulu toplantısı yapıldı
  8. FIFA Dünya Kupası heyecanı QNB Terminal Kadıköy Platform’da yaşanacak
  9. Milli basketbolcu Alperen Şengün: NBA’de daha çok Türk genci görmek istiyorum
  10. Rıza Kayaalp: 2028 Los Angeles Olimpiyatları’nda hedefim altın madalya

© Copyright 2026

DHA