Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Galatasaray, Süper Lig’de puan rekoru kırdı

Galatasaray, Süper Lig’in 35’inci haftasında evinde Sivasspor’u 6-1 mağlup etti. Bu sonucun ardından puanını 96’ya çıkaran Galatasaray, bu alanda puan rekorunu kırmış oldu.

ABONE OL
Sacit GÖNCÜ / İSTANBUL, (DHA)

GALATASARAY’DAN BİR REKOR DAHA

Sarı-kırmızılı ekip, Sivasspor mücadelesiyle birlikte yeni bir rekora daha imza attı. Galatasaray, Sivasspor’u 6-1 mağlup etmesiyle birlikte 1988-1989 sezonunda 93 puan toplayan Fenerbahçe’nin bir sezonda en fazla puan toplama rekorunu da kırmış oldu. Daha önce Galatasaray, Süper Lig’in 34’üncü haftasında Adana Demirspor’u 3-0 mağlup ederek puanını 93’e çıkarmış, Fenerbahçe’nin de rekoruna ortak olmuştu. Galatasaray, Sivasspor maçını da kazanmasının ardından Süper Lig’de puan rekorunun yeni sahibi oldu.

Sarı-kırmızılılar ayrıca, Süper Lig'deki yenilmezlik serisini 23 maça yükseltirken, sahasında üst üste 35'inci karşılaşmada da kaybetmedi.

HAKIM ZIYECH GOLLERİNE DEVAM EDİYOR

Galatasaray’ın 31 yaşındaki Faslı oyuncusu Hakim Ziyech, Sivasspor mücadelesinin 11 ve 60’ıncı dakikalarında attığı golle bu sezon Süper Lig’deki 5’inci golünü kaydetti. Ligin bitimine 3 hafta kala etkili oyun ortaya koyan tecrübeli kanat oyuncusu, son 4 lig maçında da skora katkı sağlamış oldu. Alanyaspor maçında sonradan oyuna girerek 1 gol atarken, Pendikspor karşılaşmasında 1 asist yaptı. Ardından Adana Demirspor karşılaşmasında 1 gol kaydeden Faslı oyuncu, son olarak Sivasspor ağlarına 2 gol gönderdi. Süper Lig’de son düzlüğe girilirken şampiyonluk yolunda önemli 3 puan alan Galatasaray’da Ziyech galibiyetin mimarlarından biri oldu.

DRIES MERTENS’TEN HARİKA PERFORMANS

Galatasaray’ın 36 yaşındaki Belçikalı futbolcusu Dries Mertens, Sivasspor maçında attığı 2 gol ve 1 asist ile yıldızlaştı. Son 7 Süper Lig maçında da Galatasaray’da skor katkısı sağlayan Belçikalı, şampiyonluk hedefinde sarı-kırmızılı ekibe katkı sağlamaya devam ediyor. Son 7 lig maçında 4 gol ve 8 asist yapan tecrübeli oyuncu, Okan Buruk’un da takımda vazgeçilmezlerinden biri. Tecrübeli futbolcu, Galatasaray’da Barış Alper Yılmaz, Kerem Aktürkoğlu ve Muslera’dan sonra en çok maça çıkan futbolcu konumunda yer alıyor.

MAURO ICARDI GOL KRALLIĞINDA FARKI AÇTI

Sarı-kırmızılı ekibin Arjantinli golcüsü Mauro Icardi, Sivasspor ağlarına gönderdiği 2 golle Süper Lig’de gol krallığı sıralamasında en yakın rakibi Edin Dzeko ile farkı açtı. Fenerbahçe’nin Bosnalı golcüsü Edin Dzeko 20 golle ikinci sırada yer alırken, Mauro Icardi Sivasspor ağlarına gönderdiği 2 golle bu sezon Süper Lig’deki 23’üncü golünü atarak liderliğine devam etti. Bu sezon Galatasaray formasıyla Süper Lig’de 23 gol atan 31 yaşındaki Arjantinli, bu gollerin yanına 8 asist de ekledi. Ligin bitimine 3 hafta kala sarı-kırmızı formayla toplamda 30 gol 11 asiste ulaşan Arjantinli golcü, şampiyonluk yolunda takıma katkı sağlamaya da devam ediyor.

ŞAMPİYON KADIN FUTBOL TAKIMI TARAFTARLARLA BULUŞTU

Kadın Futbol Süper Ligi’nin 30’uncu haftasında Florya Metin Oktay Tesisleri’nde ALG Spor’u 2-0 mağlup ederek 2023-2024 Kadın Futbol Süper Lig Şampiyonu olan Galatasaray, Rams Park’a geldi. Galatasaray - Sivasspor mücadelesinin devre arasında taraftarlarla buluşan Kadın Futbol takımı, başkan Dursun Özbek eşliğinde şampiyonluk pozu verdi. Ardından tribünleri dolaşan Galatasaray Kadın Futbol Takımı’na sarı-kırmızılı taraftarlar, 3’lü çektirdi ve tezahüratlarda bulundu.

Diğer Haberler

  1. Başakşehir FK – Trabzonspor maçının ardından
  2. Filenin Sultanları, İtalya’ya 3-1 mağlup oldu
  3. Manisa BBSK - Beşiktaş Emlakjet: 74-83
  4. Beşiktaş - Hatayspor maçının ardından
  5. Kayserispor - Konyaspor maçında gergin anlar
  6. Beşiktaş - Hatayspor: 2-2
  7. Başakşehir - Trabzonspor: 0-1
  8. Galatasaray, Fenerbahçe maçının hazırlıklarını tamamladı
  9. Fenerbahçe, Galatasaray maçına hazır
  10. Şampiyon Bayer Leverkusen, sezonu namağlup tamamladı

© Copyright 2024

DHA