Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Galatasaray'da 1 Haziran 2024 - 31 Mayıs 2025 dönemi bütçesi kabul edildi

Galatasaray'ın yıllık olağan bütçe toplantısı 1 Haziran 2024 - 31 Mayıs 2025 dönemi bütçesi 3 milyar 902 milyon 294 bin 936 TL gelir ile 4 milyar 714 milyon 25 bin 420 TL de gider olarak oy çokluğu ile onaylandı.

ABONE OL
Serhan TÜRK / İSTANBUL, (DHA)-

Galatasaray'da yıllık olağan bütçe toplantısı, Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı Anadolu Oditoryumu'nda düzenlendi. 1 Haziran 2024 - 31 Mayıs 2025 dönemindeki bütçesi düzenlenen yıllık olağan bütçe toplantısına; Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, yönetim kurulu üyeleri ve kulüp üyeleri katıldı. Mali konular ve bütçeyle ilgili yapılan sunumla başlayan toplantıda daha sonra oylamaya geçildi. Yapılan oylamada 1 Haziran 2024 - 31 Mayıs 2025 dönemi bütçesi üyeler tarafından oy çokluğu ile kabul edildi.

"GALATASARAY'I DAHA İYİ GÜNLERE TAŞIMAK İÇİN ÇALIŞMAYA DEVAM EDECEĞİZ"

Oylamanın ardından teşekkür konuşması yapan Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, "Onaylanan yeni bütçemiz camiamıza hayırlı olsun. Sizlerin desteğiyle Galatasaray'ı daha iyi günlere taşımak için çalışmaya devam edeceğiz. Galatasaray, oluşturduğumuz birlik ve beraberlik ortamıyla daha büyük başarılara koşacak, bu ülkenin medarı iftiharı olmaya devam edecektir. Yaşasın Galatasaray" dedi.

"YAKLAŞIK 20 YILDAN BERİ GELEN VE BİRİKEN BİR BORÇ VAR"

Her sene borcun katlanarak büyüdüğünü ifade eden Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, "Birçok üyemiz derneğin Sportif AŞ'ye olan borcuna takılıyor. Yaklaşık 20 yıldan beri gelen ve biriken bir borç var. Bu borcun tasviyesi gerekiyor. Bugüne kadar bunun nasıl yapılacağı konusunda bir proje ortaya konmadı. Her sene birike birike bir borç oluştu. Özellikle Galatasaray'ın bu tip problemlerini çözmek için ürettiğimiz projeler var. Bunların hepsi birbirinin içine geçmiş durumda. Önümüzdeki günlerde bu problemleri nasıl çözdüğümüzü anlatacağız" diye konuştu.

Florya'dan kulübe elde edilecek paranın bir kısmının 50 milyon dolar olduğunu ifade eden Özbek, şu ifadelerde bulundu:

"Bütçelemede önümüzdeki döneme isabet edecek nakit akış tablosuna Florya'dan elde edilecek 50 milyon dolar karşılığı rakamı koyduk. Bu, Florya'dan kulübün payına düşecek paranın bir kısmı. 2024 - 2025 bütçe dönemindeki planlamamızda bu projeden böyle bir beklentimiz var."

"GALATASARAY'IN YAPMAK İSTEDİĞİ BİRÇOK ŞEYİ ENGELLEYEN ŞEY BANKALARA ÖDEDİĞİ FAİZDİR"

Galatasaray'da faiz konusunun birçok şeye engel olduğunu söyleyen Dursun Özbek, "Esasında bütçede faaliyetlerimizden kar ediyoruz ancak faiz hep belimizi büken konulardan bir tanesi. Galatasaray bu faiz sarmalından çıkmazsa hem projeler hem de yapılan hizmetler beyhudedir. Galatasaray'ın belini büken ve yapmak istediği birçok şeyi engelleyen şey bankalara ödediği faizdir" yorumlarında bulundu.

"ALTYAPISI OLMAYAN BİR SPOR KULÜBÜ KABUL EDİLEMEZ"

Altyapıda tesis konusunda dağılmışlık içerisinde olduklarını ifade eden Dursun Özbek, "Altyapı, Galatasaray'ın en önemli konularından bir tanesi. Altyapısı olmayan bir spor kulübü kabul edilemez. Futbolda yaş grupları konteynerlerde soyunup, duş alıyor. Yüzmede mecburen bize ait olmayan bir havuzda kiracıyız. Judo, Anadolu Hisarı'nda bir üniversitede kiralık salonda. Basketbol altyapıya salon bulamıyoruz. Florya'daki salon yetmiyor. Voleybolda Taçspor'da birkaç tenis kortunu voleybol salonuna çevirdik. Büyük bir dağılmışlık ve israfın içindeyiz" şeklinde konuştu.

"TESİSLER YAPILMADAN ALTYAPIYA ÖNEM VERMENİN İMKANI YOK"

Altyapının önemine değinen Özbek, "Altyapıyı önemsiyorsak önce tesisleşmemizi tamamlamamız olmalı. Taşıma su ile değirmen dönmez. Ortaya koyduğum vizyon tüm branşlarda altyapının gerektiği gibi olması için önce tesislerin tamamlanması gerektiği. Onun için stadımızdan Cendere'ye inen yere amatör branşları getirmeyi istiyoruz. Onun için stada 5-10 dakika mesafeye Kemerburgaz Tesisleri'mizi yapıyoruz. Yönetimin bu dağılmışlığını ve bunun getirdiği israfın önüne geçmek istiyoruz. Tesisler yapılmadan altyapıya önem vermenin imkanı yok. Önce tesislerimizi tamamlayalım. Ondan sonra altyapılarımız Galatasaray'a çok daha hızlı ve büyük fayda getirecektir" ifadelerinde bulundu.

"HİZMET ETMEK İSTEYEN HERKESE GALATASARAY'IN KAPISI AÇIKTIR"

Çok adaylı seçimin olması gerektiğini ifade eden Özbek, "Galatasaray'a, kulübün demokratik yapısı ve geleneklerine uygun olan da çok adaylı seçimdir. Ben sadece kendi adaylığımı açıklamakla yetindim. Elbette ilgi duyan, hizmet etmek isteyen herkese Galatasaray'ın kapısı açıktır. Demokratik yapımız da bunu talep ediyor" diyerek sözlerini noktaladı.

Diğer Haberler

  1. Süheyl Batum: Galatasaray’ı bölgesel güç haline getireceğiz
  2. Bakan Bak’tan milli taekwondocular için tebrik mesajı
  3. Milli voleybolcu Hande Baladın'ın belgeselinin galası gerçekleşti
  4. Milli boksör Rabi Topuz, yılan ısırması sonucu yoğun bakıma alındı
  5. Milli taekwondocu Furkan Ubeyde Çamoğlu, Avrupa şampiyonu oldu
  6. Galatasaray, Fatih Karagümrük maçının hazırlıklarına devam etti
  7. Devler liginde Real Madrid - Bayern Münih heyecanı İstanbul’da yaşandı
  8. PFDK’dan Ali Koç’a 60 gün hak mahrumiyeti cezası
  9. Enplus Masters Kadınlar Tenis Serisi’nin tanıtım toplantısı yapıldı
  10. Cumhurbaşkanlığı 5'inci Uluslararası Yat Yarışları başlıyor

© Copyright 2024

DHA