Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Gençlerbirliği - Alanyaspor maçının ardından

Süper Lig’in 10'uncu haftasında Gençlerbirliği, sahasında ağırladığı Corendon Alanyaspor’u 5-0 mağlup etti. Karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında Gençlerbirliği Teknik Direktörü Bernd Storck ve Corendon Alanyaspor Teknik Direktörü Joao Pereira açıklamalarda bulundu.

ABONE OL
Samet ÖKSÜZ-Batuhan DURNAOĞLU/ANKARA, (DHA)-

Corendon Alanyaspor Teknik Direktörü Joao Pereira, maçın ardından yaptığı değerlendirmede, “Gerçekten çok zor bir gün bizim için. Türkiye'ye geldiğim günden beri en kötü sürecimizi yaşıyoruz. 3 maç üst üste mağlup olduk, kupa maçını saymıyorum tabii ki burada. Oyuncularımı aslında uyarmıştım; ‘Daha güçlü olmamız lazım, daha akıllı olmamız lazım, daha odaklı olmamız lazım’ diye ama tam tersi, ilk dakikada 1-0 geriye düştük. Bu golle ilgili söyleyebileceğim bir şey yok, tam anlamıyla amatör bir goldü. Golden sonra aslında dengeyi bulduğumuzu düşünüyorum. 1-1’i yakalayabilecek fırsatlar ürettik ama başaramadık. İkinci yarıda yine geçiş hücumundan bir gol yedik. Devrede ‘Dikkatli olmamız lazım, hızlı geçiş yapacaklar’ diye konuşmuştuk ve tam olarak da bu başımıza geldi. 2-0’dan sonra birazcık risk almak istedik. 5’li savunmadan 4’lü savunmaya döndük ama tam olarak orada bizim için maç bitti. Çünkü 4’lü savunmada ne dengeyi ne de bire bir savunmayı iyi yapabildik. Bence bu değişiklik bizim için bir hataydı” dedi.

'DİMİTRİS'E İTHAF ETMEK İSTİYORUM'

Gençlerbirliği Teknik Direktörü Bernd Storck ise, “Tüm takımı ilk olarak tebrik etmek istiyorum. Gerçekten muhteşem bir galibiyet aldığımızı söyleyebilirim. Defansta, orta sahada ve hücumda gerçekten çok konsantre bir takım görüntüsü verdik. Konya maçından sonra tabii ki takımı hazırlamak çok kolay değildi ama pozitif bir şekilde bir hafta geçirdiğimizi söyleyebilirim. Özellikle oynadığımız kupa maçı ve aldığımız galibiyet bize bir güven kazandırdı. Orada oynattığım bazı oyuncuları bu maçta da oynatabildim. Bu galibiyetle ilgili aslında önemli olan, skor çok iyi ama futbol olarak da gerçekten çok iyi bir futbol ortaya koyduğumuzu net bir şekilde ifade etmek isterim. Bu galibiyetimizi kaptanımız Dimitris'e de ithaf etmek istiyorum. Ona hediye etmek istiyorum çünkü bugün çok önemli ve zor bir operasyon geçirdi. En az 6 ay yanımızda olmayacak. Ona da geçmiş olsun dileklerimi buradan iletiyorum” dedi.

Diğer Haberler

  1. Gençlerbirliği - Corendon Alanyaspor: 5-0
  2. Mısır Futbol Federasyonu Başkanı, Salah ile buluştu Trabzonspor'u ziyaret etti
  3. Stuttgart, Galatasaray maçına hazır
  4. Aliağa Petkimspor – Anadolu Efes: 77-87
  5. Maximilian Mittelstadt: Böyle bir atmosferde oynamak her zaman sevindirici olur
  6. Sebastian Hoeness: Yarın yaşayacağımız atmosferi dört gözle bekliyoruz
  7. Fenerbahçe’de Sergio Conceiçao kararı çıktı
  8. Türk Hava Yolları’ndan Türkiye Olimpiyat Takımı'na destek
  9. Trabzonspor, Freiburg maçı hazırlıklarına başladı
  10. Galatasaray, Stuttgart maçının hazırlıklarını tamamladı

© Copyright 2026

DHA