Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Gençlik ve Spor Bakanlığı 'Spor Diplomasisi Buluşmaları' düzenliyor

Gençlik ve Spor Bakanlığı, sporun uluslararası ilişkilerdeki rolünü ve Türkiye'nin spor diplomasisi stratejisini ele almak amacıyla 'Spor Diplomasisi Buluşmaları' gerçekleştiriyor. Uluslararası Organizasyonlar ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü tarafından başlatılan toplantıların ilki kamu kurum temsilcilerinin katılımıyla yapıldı.

ABONE OL
ANKARA, (DHA) -

Gençlik ve Spor Bakanlığı, kamu kurum temsilcilerinin katılımıyla 'Spor Diplomasisi Buluşmaları' düzenliyor.

Ankara'da yapılan ilk 'Spor Diplomasisi Buluşmaları' toplantısına Dışişleri Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı (TGA), Türkiye Radyo ve Televizyon Kurumu (TRT) ve Bakanlığın ilgili birimlerinden yetkililer katıldı.

Toplantıda, kamu iş birliğinde sporun daha güçlü bir diplomasi aracı olarak nasıl kullanılabileceği ve Türkiye'nin spor diplomasisi alanındaki etkinliğini artırmak amacıyla neler yapılabileceği konularında görüşler paylaşıldı.

'Spor Diplomasisi Buluşmaları'; akademisyenler, federasyonlar, STK'ler, özel sektör temsilcileri ve sporcuların katılımıyla devam edecek.

Yapılacak toplantıların ardından 2025 yılı içinde 'Ulusal Spor Diplomasisi Strateji Belgesi' hazırlanacak.

Diğer Haberler

  1. TGF Başkanı Taha Akgül: Asıl gündemimiz olimpiyatlardır
  2. BtcTurk’ten milli takım maçı öncesi yapay zeka imzalı film
  3. Türkiye - Romanya maçı öncesinde Mehmet Topal, Romanya’da yeniden gündem oldu
  4. Kupa Voley'de şampiyon VakıfBank
  5. Çimsa ÇBK Mersin – Fenerbahçe Opet: 65-95
  6. Trabzonspor’da Galatasaray maçının hazırlıkları start aldı
  7. Mircea Lucescu: İki takım da Dünya Kupası’na gitmeyi hak ediyor
  8. Altınordu - Kastamonuspor: 1-0
  9. Beşiktaş, Fenerbahçe maçının hazırlıklarına başladı
  10. Fenerbahçe günü çift antrenmanla tamamladı

© Copyright 2026

DHA