Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

İrlanda Milli Basketbol Takımı, İsrail takımıyla el sıkışmayı reddetti

İrlanda A Milli Kadın Basketbol Takımı, dün EuroBasket 2025 Elemeleri'nde karşı karşıya geldiği İsrail Milli Takımı'ndaki bazı oyuncu ve takım çalışanlarının kendilerini ‘antisemitizmle’ suçlamaları sebebiyle maç öncesi geleneksel olarak yapılan el sıkışma seremonisine katılmayı reddetti.

ABONE OL
Beril SÖNMEZ, (DHA) –

İrlanda Basketbol Federasyonu, dün yaptığı resmi açıklamada, Letonya’nın başkenti Riga’da oynanan mücadele öncesinde bazı İsrailli basketbolcuların ve takım çalışanlarının İrlandalı oyuncuları ‘antisemitizmle’ suçlamasından dolayı maç öncesi veya sonrası resmi el sıkışma seremonisine katılmayacaklarını duyurdu. İrlandalı yetkililer, İsrailli oyuncuların bu yorumlarının İsrail Basketbol Federasyonu'na ait resmi kanallarda yayınlandığına dikkat çekti.

İrlanda Basketbol Federasyonu, kararları konusunda takımın kararını desteklediklerini vurgulayarak, bu tip açıklamaları “tahrik edici ve yanıltıcı suçlamalar” olarak nitelendirdi. Federasyon, İrlanda takımının ayrıca milli marş sırasında sahanın ortasında değil, kenarda olacaklarını ifade etti.

“BUGÜN CEZALARINI ALDILAR”

İsrail Basketbol Federasyonu’ndan konuyla ilgili maç sonrası yapılan açıklamada ise, “İsrail Milli Takımımızı sadece spor değil, aynı zamanda oyuncuların selamlama seremonisine saygı göstermeyen ve oyuncularımızın elini sıkmayan İrlanda'nın utanç verici performansı da meşgul etti” denildi.

Maçı 87-57 kazanan İsrail Milli Takımı'nın Başantrenörü Sharon Drucker, maçın ardından yaptığı açıklamada bu yaşananlara dikkat çekerek, "Uzun yıllardır sporun içindeyim, hayatımda böyle şey görmedim. Taviz verilmeyen, el sıkışılmayan, birbirini tebrik etmeyen oyun olmadı. Mutlak bir adım attılar ve bugün cezasını aldılar" ifadelerini kullandı.   



 

 

Diğer Haberler

  1. UEFA, Jhon Duran'a 2 maç ceza verdi
  2. Trabzonspor’da Göztepe maçı hazırlıkları sürüyor
  3. TFF Futbol Gelişim Direktörü Emrah Bayraktar D-Smart’ın konuğu oldu
  4. Uğur Fora: İyi bir fikstür oldu
  5. Ertan Torunoğulları: Transferi konuşmak için erken
  6. Fuat Göktaş: Amacımız Türk futboluna kalite getirmek
  7. Türkiye Kupası’nda grup eşleşmeleri belli oldu
  8. Fenerbahçe, Rams Başakşehir FK maçına hazır
  9. Göztepe ve Manisa FK'dan 4 futbolcu gözaltında
  10. TEXACO Team AMS, Türkiye pistlerindeki tüm şampiyonlukları kazandı

© Copyright 2025

DHA