Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

İstanbul Maratonu 47'nci kez start aldı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraki Spor İstanbul tarafından düzenlenen ve iki kıta arasında koşulan dünyanın tek maratonu olan Türkiye İş Bankası 47’nci İstanbul Maratonu’nda start verildi.

ABONE OL
Olgucan KALKAN – Sacit GÖNCÜ / İSTANBUL,(DHA)-

Dünyanın kıtalararası koşulan tek maratonu unvanını taşıyan ve Dünya Atletizm Birliği (World Athletics) tarafından 'Gold Label' kategorisinde yer alan maraton, 47’nci kez gerçekleştiriliyor. Maraton, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nün girişindeki metrobüs durağından başladı. Maratonun startını; Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Nuri Aslan, Türkiye Atletizm Federasyon Başkanı Ahmet Karadağ, Spor İstanbul Genel Müdürü Prof. Dr. Bilge Donuk ve protokol üyeleri verdi.

Maratonda 4 ayrı kıtadan 43 elit atlet mücadele ederken, erkeklerde son şampiyon Dejene Debela'nın yanı sıra Rhonzas Lokitam Kilimo ve Denis Chirchir, kadınlarda ise Sofia Assefa, Tigst Getnet ve Yenenesh Tilahun Dinkesa gibi atletler de koşuda yer aldı.

Organizasyonda 42 kilometre kategorisinde koşan sporcular; 15 Temmuz Şehitler Köprüsü Anadolu Yakası girişinden Beşiktaş'a inecek ve sahil hattını izleyerek Galata Köprüsü'ne ulaşacak. Köprüyü geçtikten sonra Sirkeci yönüne dönerek Kennedy Caddesi üzerinden sahil yolunu takip edecek koşucular; Sirkeci, Cankurtaran, Kumkapı, Yenikapı, Yedikule, Zeytinburnu ve Bakırköy'den geçip Rauf Orbay Caddesi'ni takip ederek Hava Harp Okulu araç tahliye kapısına gidecek. Sahilden ters istikamete dönecek olan sporcular, Gülhane Parkı'nın içinden geçip Sultanahmet Cami’nin önünde yarışı tamamlayacak.

İstanbul Maratonu’nda 42 kilometrenin yanı sıra; 15.5 kilometre, Kurumsal Koşu ve Halk Koşuları da yapılacak.

Diğer Haberler

  1. Ufuk Üniversitesi Dr. Rıdvan Ege Hastanesi, Gençlerbirliği’ne sağlık sponsoru oldu
  2. Fransa - Irak: 3-0
  3. Futbolda lisanslı kulüp sayısı 29'a yükseldi
  4. Arjantin 2’de 2 yaptı, Messi rekor kırdı
  5. A Milli Erkek Basketbol Takımı, Bosna Hersek ve İsviçre maçı hazırlıklarına başladı
  6. Dirk Kuyt, Fenerbahçe için İstanbul'da
  7. Süper Lig'de 2026-2027 sezonu harcama limitleri belli oldu
  8. Türkiye - ABD maçına Cezayirli hakem
  9. Türk atçılığının derbisi 100'üncü Gazi Koşusu'nun kayıtları belli oldu
  10. Fenerbahçe Yönetim Kurulu toplantısında hayata geçirilen çalışmalar ve yeni planlamalar görüşüldü

© Copyright 2026

DHA