Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Kadın Güreş A Milli Takımı, Avrupa ikincisi oldu

Kadın Güreş A Milli Takımı, Slovakya'nın Bratislava kentinde düzenlenen Avrupa Güreş Şampiyonası'nı 7 madalya ile tamamladı. Ay-yıldızlılar, Avrupa Güreş Şampiyonası'nda 5 gümüş ve 2 bronz madalya kazandı.

ABONE OL
ANKARA / (DHA)-

Kadınlarda takım halinde Ukrayna 180 puanla şampiyon olurken, Türkiye 158 puanla ikinci, Romanya ise 79 puanla üçüncü sırayı elde etti.

Kadın güreş tarihinde tarihinde ilk defa 5 sıklette final maçına çıkan milliler, 4 yıl aradan sonra bir Avrupa Güreş Şampiyonası'nda altın madalya kazanamadı. Milli mayolar Avrupa şampiyonaları tarihinde en yüksek madalya kazandıkları bu organizasyonda 10 sıklette mindere çıktılar. Bu karşılaşmalarda milliler 9 madalya maçı mücadelesine çıktı. Altın madalyasız tamamlanan şampiyonada Evin Demirhan Yavuz (50 kilo), Elvira Süleyman Kamaloğlu (57 kilo), Bediha Gün (59 kilo), Nesrin Baş (72 kilo) ve Yasemin Adar Yiğit (76 kilo), gümüş madalya kazandı.

Zeynep Yetgil (53 kilo) ve Buse Tosun Çavuşoğlu (68 kilo) ise bronz madalya kazanarak şampiyonayı üçüncü olarak tamamladılar.

Diğer Haberler

  1. Fethiyespor – Bursaspor: 1-1
  2. A Milli Takım’da Kosova maçının hazırlıkları devam ediyor
  3. Varank ve Çelik Fethiyespor – Bursaspor maçına geldi
  4. Beşiktaş, Fenerbahçe derbisi hazırlıklarını sürdürdü
  5. Para Tırmanış Türkiye Şampiyonası, Bursa’da başladı
  6. Samsunspor, TÜMOSAN Konyaspor maçı hazırlıklarını sürdürdü
  7. Salda Gölü'nde 'Duatlon' heyecanı
  8. ‘1981: Türk Basketbolunun Dönüm Noktası’ belgeseli İstanbul Spor Filmleri Festivali’nde gösterildi
  9. Çatalcaspor U18 Takımı, İstanbul Şampiyonası ve Türkiye Şampiyonası’nda oynamaya hak kazandı
  10. Zecorner Kayserispor'da, Kasımpaşa mesaisi sürüyor

© Copyright 2026

DHA