Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Karadeniz’in efsaneleri 50 yıl sonra yine birlikte

Türk futbolunun ‘Karadeniz Derbisi’ olarak bilinen karşılaşmalarında yıllar önce Trabzonspor ve Orduspor formalarıyla rakip olan eski futbolcular, yarım asır sonra tekrar bir araya geldi, anıları yad etti.

ABONE OL
Nurgül GÜNAYDIN/TRABZON, (DHA)

Türk futbolunun ‘Karadeniz Derbisi’ olarak bilinen karşılaşmalarında yıllar önce Trabzonspor ve Orduspor formalarıyla rakip olan eski futbolcular, 50 yıl sonra tekrar buluştu. Dönemin Trabzonspor kaptanı Faruk Özak’ın organizasyonuyla Giresun’un Tirebolu ilçesinde buluşan bordo-mavili ve mor-beyazlı formayı giymiş futbolcular, hem eski günleri andı hem de günümüz futbolunu değerlendirdi. Buluşmaya Orduspor’dan Güven Türközer, Fikret Ayabakan, Üstün Seçkin, Şükrü Bekiroğlu, Turgay Güney ile Trabzonspor’dan Faruk Özak, Ali Kemal Denizci, Bekir Barçın, İlyas Akçay ve Turgay Semercioğlu katıldı.

Toplantıda, Trabzonspor’un bu sezon beklentilerin altında kalan performansı ve Orduspor’un 3'üncü Lig’de mücadele eden iki takımının bir üst lige çıkamaması da gündeme geldi.

Yarım asır öncesinde futbolun daha bireysel yeteneklerle öne çıktığını, günümüzde ise takım oyununa daha fazla önem verildiğini belirten eski futbolcular, o dönemde İstanbul takımlarına transfer olma isteğinin çok yüksek olmadığını ve para yerine forma aşkının ön planda tutulduğunu vurguladı.

Orduspor’un kaptanlarından Fikret Ayabakan, Ordu’nun 3’üncü Lig’de mücadele eden 2 takımının da bu sezon 2’nci Lig’e yükselemediğini, birleşerek daha güçlü olma yolunda yaptıkları girişimlerden ise henüz sonuç alamadıklarını dile getirdi.

Diğer Haberler

  1. Uğur Fora: İyi bir fikstür oldu
  2. Ertan Torunoğulları: Transferi konuşmak için erken
  3. Fuat Göktaş: Amacımız Türk futboluna kalite getirmek
  4. Türkiye Kupası’nda grup eşleşmeleri belli oldu
  5. Fenerbahçe, Rams Başakşehir FK maçına hazır
  6. Göztepe ve Manisa FK'dan 4 futbolcu gözaltında
  7. TEXACO Team AMS, Türkiye pistlerindeki tüm şampiyonlukları kazandı
  8. Umut Camkıran, 17 maçta 17 nakavtlı Hırvat boksör Pesut’a karşı ringe çıkacak
  9. Karşıyaka'da potaya transfer yasağı geldi
  10. PFDK’dan Caner Erkin’e 5 maç ceza

© Copyright 2025

DHA