Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Manchester United’da Ruben Amorim dönemi

İngiltere Premier Lig ekibi Manchester United, teknik direktörlük görevine Ruben Amorim'in getirildiğini açıkladı.

ABONE OL
Doğukan DEMİRKIRDI / İSTANBUL, (DHA)-

Milli futbolcu Altay Bayındır'ın da formasını giydiği Manchester United, kısa bir süre önce Hollandalı teknik adam Erik ten Hag ile yollarını ayırmıştı. İngiliz ekibi, Erik ten Hag’dan boşalan teknik direktörlük koltuğunu son olarak Sporting Lizbon’u çalıştıran Portekizli Ruben Amorim’le doldurdu. 11 Kasım’da takıma katılacak olan 39 yaşındaki teknik adam, 2027 yılına kadar sürecek sözleşmeye imza atacak.

Öte yandan Manchester United, Ruben Amorim için Sporting Lizbon’a 11 milyon Euro fesih bedeli ödeyecek.

AMORIM, LİZBON’DA 228 MAÇA ÇIKTI

Manchester United’ın yeni teknik direktörü Ruben Amorim, 2020 yılında göreve geldiği Sporting Lizbon’da 228 maça çıktı. Genç teknik adam, bu karşılaşmaların 162’sinde rakiplerini mağlup etti. Amorim yönetimindeki Portekiz ekibi, 33 karşılaşmada berabere kalırken; 33 maçta da sahadan mağlubiyetle ayrıldı.

ERIK TEN HAG'IN MANCHESTER UNITED KARİYERİ

Hollandalı teknik adam Erik ten Hag, 2022 yılında göreve geldiği Manchester United ile kısa bir süre önce yollarını ayırdı. Bu süreçte İngiliz ekibinin başında 128 karşılaşmada görev yapan ten Hag, 72 galibiyet, 20 beraberlik ve 36 mağlubiyet yaşadı.

Diğer Haberler

  1. Natura Dünyası Gençlerbirliği’nden geçici transfer yasağına ilişkin açıklama
  2. QNB Türkiye ve Türkiye Tenis Federasyonu’ndan padelin geleceği için iş birliği
  3. Kadın ve erkek voleybol milli takımlarına yeni enerji sponsoru
  4. Hidayet Türkoğlu: Basketbol Gelişim Merkezi'ni basketbol kültürünün yaşayan merkezi olarak konumlandırıyoruz
  5. Selçuk İnan: Saha içi hayatımız, alanımız, namusumuz
  6. Göztepe Avrupa'ya daha da yakın
  7. FIFA’dan Gençlerbirliği, Gaziantep FK ve MKE Ankaragücü’ne transfer yasağı
  8. Conor Morgan: Play-offlara böyle güzel bir galibiyetle başladığımız için mutluyuz
  9. Yiğit Arslan: Beşiktaş olarak iyi bir performans gösterdik
  10. Natura Dünyası Gençlerbirliği-Trabzonspor maçının ardından

© Copyright 2026

DHA