Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Milli güreşçiler Yasemin Adar ile Elvira Kamaloğlu, Bakü'deki kota mücadelesinde yarı finalde

Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de devam eden Avrupa Kalifikasyon Müsabakaları’nda yarışan milli güreşçiler Yasemin Adar Yiğit ile Elvira Kamaloğlu, rakiplerini geçerek adını yarı finale yazdırdı.

ABONE OL
İSTANBUL, (DHA)

Azerbaycan’da 5-7 Nisan tarihlerinde gerçekleşen Avrupa Kalifikasyon Müsabakaları’nda, kadınlar 76 kiloda Yasemin Adar Yiğit, çeyrek finalde bağımsız sporcu Rita Talismanovaa’yı 11-0 yenerek yarı finale yükseldi. Yasemin, yarı finalde Avusturyalı Martina Kuenz ile karşı karşıya gelecek.

57 kiloda yarışan milli güreşçi Elvira Kamaloğlu, çeyrek finalde Macar rakibi Erika Bognar’ı 5-0 ile geçerek yarı finale çıktı. Elvira ise Alman rakibi Sandra Paruszewski ile karşılaşacak. Milli sporcular, akşam seansında kota mücadelesi verecek.

Öte yandan 53 kiloda mücadele eden Zeynep Yetgil, çeyrek finalde bağımsız sporcu Natalia Malysheva'ya kaybetti. 62 kiloda Kadriye Aksoy ise Moldovalı rakibi Mariana Cherdivara-Esanu'ya yenildi. Milli sporcular, 2024 Paris Olimpiyat Oyunları için kota şansını 9-12 Mayıs tarihleri arasında İstanbul'da düzenlenecek Dünya Kalifikasyon Müsabakaları’na bıraktı.

Diğer Haberler

  1. Yüksel Yıldırım: Samsunspor delisi olarak sesleniyorum, ben taraftarlarla kavga eden bir başkan olarak anılmak istemiyorum
  2. Mardin’de ‘Avrupa Spor Haftası’ açılış töreni düzenlendi
  3. Konyaspor ile Filistin arasındaki dostluk maçı öncesi basın toplantısı yapıldı
  4. Kemer Country Club, Tektaş Watches Jewellery Premium Padel Tournament’a ev sahipliği yaptı
  5. Fuat Çapa: Trabzonspor maçında tam kadro olmayı bekliyoruz
  6. Trabzonspor'da Ruslan Malinovskyi açıklaması
  7. İrlanda Cumhuriyeti'nin İsrail'i mağlup ettiği maçta İrlandalı futbolcuların protestosu dünyanın dikkatini çekti
  8. ILCA Europa Cup Bodrum’da ödül töreniyle sona erdi
  9. Hasankeyf’te su, doğa sporları ve turizm festivali coşkusu
  10. Atiba Hutchinson: Süper Lig’de çok heyecanlı bir sezon olacağını düşünüyorum

© Copyright 2026

DHA