Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Milli para yüzücü Defne Kurt’tan 5’inci dünya şampiyonluğu

Dünya Para Yüzme Şampiyonası’nda kadınlar 100m sırtüstü S10 kategorisinde mücadele eden Defne Kurt, 1:06.95'lik derecesiyle bir kez daha dünya şampiyonu oldu.

ABONE OL
İSTANBUL, (DHA)-

Singapur'da düzenlenen Dünya Para Yüzme Şampiyonası’nın son gününde kadınlar 100m sırtüstü S10 kategorisinde mücadele eden Defne Kurt, 1:06.95'lik derecesiyle bir kez daha dünya şampiyonu oldu ve organizasyonu 5 altın madalya ile tamamlayarak tarihi bir başarıya imza attı. Milli para yüzücü Defne Kurt, daha önce 50m ve 100m serbest stil, 100m kelebek ve 200m bireysel karışıkta 4 altın madalya kazanmıştı.

Öte yandan Gençlik ve Spor Bakan Osman Aşkın Bak, sosyal medyada yaptığı paylaşımla milli para yüzücü Defne Kurt’u başarısından dolayı tebrik etti. Bakan Bak, “Defne tarih yazmaya devam ediyor. 7 günde 5 altın madalya. Seninle gurur duyuyoruz kızım” ifadelerinde bulundu.

Diğer Haberler

  1. Kilikya Ultra Maratonu’nda sporcular tarihin izinde koştu
  2. Galatasaray - Hesap.com Antalyaspor maçında ilk düdük çaldı
  3. TÜMOSAN Konyaspor- Fenerbahçe karşılaşmasında ilk düdük çaldı
  4. Mardin 1969 Spor’a şampiyonluk seremonisi
  5. Mardin 1969 Spor, 1’inci Lig’e yükseldi
  6. Marmarisli yüzücü çocuklar, havuzlarının yeniden açılmasını istiyor
  7. Okul Sporları Rafting Şampiyonası'nda halay ve horon aynı alanda buluştu
  8. Osman Aşkın Bak: Daha çok sporcunun hentbol oynamasını sağlayacağız
  9. 12'nci Corendon Run To Sky Yarışları başladı
  10. Yüksel Yıldırım: Bir gün mutlaka Şampiyonlar Ligi müziğini çaldıracağız

© Copyright 2026

DHA