Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Okul Sporları Kürek Şampiyonası yapıldı

Fatih Belediyesi ev sahipliğinde Okul Sporları Kürek Şampiyonası yarışmaları Türkiye’nin 11 ilinden 248 sporcunun katılımıyla gerçekleşti. Yarışlar, Mahalli ve Türkiye Birinciliği yıldızlar, gençler (B) ve gençler (A) kategorilerinde, kız ve erkek takımları arasında ayrı ayrı olarak yapıldı.

ABONE OL
İSTANBUL,(DHA)- 

İllerinde ilk 6 dereceyi Mahalli Müsabakalar sonucunda elde eden okul takımlarının Türkiye Birinciliği Yarışmalarına katılmaya hak kazandığı, 248 sporcunun katılımıyla gerçekleşen Okul Sporları Kürek Türkiye Şampiyonası Haliç Kano ve Kürek Sporları Merkezi'nde yapıldı.

101 kız ve 137 erkek sporcunun katıldığıyarışmaya Genç A Erkekler ve Kadınlar, Genç B Erkekler ve Kadınlar, Yıldız Erkekler ve Kadınlar kategorilerinde çok sayıda sporcu dereceye girerek madalya aldı. Yarışmada sporculara başarı belgesi de verildi.

Adana, Balıkesir, Çanakkale, Sinop, Edirne, Ankara, İstanbul, Sakarya, Eskişehir, İzmir ve Kocaeli’den sporcuların katıldığı şampiyona renkli görüntülere sahne oldu.

Yıldız Kızlar kategorisinde ‘Olimpik Tekne’de yarıştığını söyleyen 13 yaşındaki Nazen Arıcı, Okullar arası Kürek Şampiyonası’na hazırlanma süreçlerini şöyle anlattı:

“Olimpik tekne diğer teknelere göre daha hafif ve ince bir tekne. O teknede arkadaşımla beraber 2 çift yarışına katıldık. İlk önce Çanakkale'de il birinciliği aldık ve sonra buraya Okul Sporları Kürek Şampiyonası'na geldik. Burada da birincilik bekliyoruz şu anda güzel geçti.”

13 yaşındaki Ecem Aydın ise yarışma hakkında, “Bizim için kesinlikle çok zor bir yarıştı, çok rüzgâr vardı. Hava koşulları Çanakkale'deki gibi değildi ve rakibimiz bizi gerçekten zorladı” dedi.

Diğer Haberler

  1. Filenin Sultanları, Hollanda’yı 3-1 ile geçti
  2. Beşiktaş Emlakjet - Manisa Büyükşehir Belediye Spor: 92-74
  3. Fenerbahçe Beko - Aliağa Petkimspor: 102-72
  4. Galatasaray, Fenerbahçe maçının hazırlıklarına devam etti
  5. İstanbul’un Olimpiyat yolculuğundaki en büyük sınavı için imzalar atıldı
  6. Bakan Bak: 100 yıl sonra yine Paris Olimpiyatları'ndayız
  7. PFDK'dan Çağdaş Atan ve Bülent Uygun'a ceza
  8. Fenerbahçe, Galatasaray maçının hazırlıklarını sürdürdü
  9. Markus Gisdol: Zor bir rakibe karşı oynayacağız
  10. Zonguldak Kömürspor Başkanı Demir: Şike var mı, yok mu bir an önce karar versinler

© Copyright 2024

DHA