Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Osman Aşkın Bak: Biz takımımıza güveniyoruz, bu çocuklar iyi işler yapacaklar

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, “Çocuklar yoluna devam edecek. Biz takımımıza güveniyoruz, bu çocuklar iyi işler yapacaklar. Güvenmeye devam edelim” dedi.

ABONE OL
Olgucan KALKAN - Uğur GÜLBOY / KOCAELİ (DHA)-

UEFA Uluslar A Ligi 1’inci Grup ilk maçında Türkiye, Fransa’ya 1-0 mağlup oldu. Karşılaşmanın ardından Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. İyi bir mücadele olduğunu ifade eden Bakan Bak, “Kocaeli'ye gelip bizi destekleyen taraftarlara teşekkür ediyoruz. A Ligi'nde önemli takımlarla oynamak için gerekli tecrübeler lazım. Eksiklikler vardı, bana göre iyi mücadele ettiler. Pozisyonlar da bulduk. Basit bir hatadan da gol yedik ama dediğim gibi bizim çocuklar iyi işler yapmaya devam edecek. Bana göre kendilerini daha da geliştirerek devam edecekler yollarına. Bu ligdeki rakiplerimiz dünyada önemli takımlar. Bizim takımımız da o seviyelere gelmek için gerekli çabayı ve özveriyi gösteriyor. Tecrübe noktasında eksiklikler olabilir ama eksiklerimiz de Hakan Çalhanoğlu, Kenan, Orkun... Onların eksiklikleri önemli eksikler. Bunları gidereceğiz. İtalya maçı var, Bu grupta puan toplamak önemli” diye konuştu.

‘MÜCADELE İYİYDİ AMA PUAN ALAMADIK’

Milli takımın iyi işler yapacağına inandığını dile getiren Osman Aşkın Bak, “Bence takımın mücadelesi iyiydi. Arda Güler güzel işler yaptı. Arda'nın takımı öne taşıması güzeldi ama futbol netice oyunu. Mücadele iyiydi ama puan alamadık. İtalya maçı var içeride, Bursa'da muhteşem seyirciler bekliyor takımı. Bizim çocukların iyi işler yapacağına ben inanıyorum. Bu takımı desteklememiz lazım. Bu takıma sahip çıkmamız lazım, motive etmemiz lazım. Onlara daha fazla şans vermemiz lazım. Ben bu noktada iyi işlerin olacağını düşünüyorum” ifadelerinde bulundu.

‘BU ÇOCUKLAR İYİ İŞLER YAPACAKLAR’

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, sözlerin ise şöyle noktaladı:

"Futbolun doğasında var. Oynadığımız takımlar daha önce dünya şampiyonu olmuş, kadrosunda çok önemli oyuncular olan takımlar. Mbappe gibi, Dembele gibi. Bakıyorsunuz Dembele çıkıyor, yerine Doue giriyor. Çok üst düzey oyuncular ile oynanan bir maçtı. Biz de önemli oyuncuları burada izleme fırsatı elde etmiş olduk. Tabii üzgünüz ama puan da çıkartabilirdik buradan. Çocuklar yoluna devam edecek. Biz takımımıza güveniyoruz, bu çocuklar iyi işler yapacaklar. Güvenmeye devam edelim.”

Diğer Haberler

  1. Zinedine Zidane: Mbappe sakatlığı nedeniyle milli takımdan ayrılacak
  2. Vincenzo Montella: Daha fazlasını hak ediyorduk
  3. Türkiye - Fransa: 0-1
  4. Fenerbahçe Tarfin - Virtus Bologna: 78-68
  5. Emrah Yaşar: İnandık ve sonucunu da aldık
  6. Arca Çorum FK'da Burak Yılmaz dönemi başladı
  7. Türkiye kadın boksunda Avrupa şampiyonu oldu
  8. Beşiktaş - Valencia Basket: 94-96
  9. Türkiye - Fransa maçından notlar
  10. Emrah Yaşar'dan Avrupa Boks Şampiyonası'nda altın madalya

© Copyright 2026

DHA