Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Otizmli rekortmen yüzücü Tuna Tunca’nın yeni hedefi Catalina Kanalı

Dünya çapındaki en zorlu 7 açık deniz kanalı geçişi olarak kabul edilen Okyanus Yedilisi'nde (Oceans's 7) Manş Denizi, Cebelitarık Boğazı ve Kuzey Kanalı'nı başarıyla geçerek ilki başaran İzmirli otizmli ultra maraton yüzücüsü Tuna Tunca, şimdi de Catalina Kanalı'nda kulaç atmaya hazırlanıyor. Tuna Tunca, dünyanın en zorlu meydan okuması Ocean’s 7’deki dördüncü parkuru Catalina Kanalı’nda 1-2 Eylül’de kulaç atacak. Nöroçeşitliliğin gücünü temsil ederek dünyada Ocean's 7'de üç parkur bitiren tek otizmli yüzücü olan Tuna, okyanus ve hava şartlarının uygun olması durumunda 1-2 Eylül tarihlerinde kanal geçişini yapacak. Tuna Tunca, geçiş öncesi ABD’de gece yüzüşü kampı yapacak.

ABONE OL
İZMİR, (DHA)-

Ocean’s 7’de sadece gece yüzülen tek parkur olan Catalina Kanalı, ABD'de Santa Catalina Adası ile Los Angeles arasında yer alıyor. Kelp denilen ve boyları 50 metreyi bulabilen devasa yosunların yüzücülere zor anlar yaşattığı 34 kilometrelik parkur, sporcular için tam bir mental mücadele özelliğini taşıyor. Zifiri karanlık altındaki okyanusta kanocu tarafından yönlendirilen sporcu, tek bir ışık kaynağı dahi olmadan zorlu okyanus şatlarıyla saatlerce mücadele vererek karşı kıyıya ulaşmaya çalışacak. Tuna Tunca, Haziran 2025’te 14 derecelik su sıcaklığına sahip Manş Denizi’ni geçtikten hemen sonra şubat ayında Cebelitarık Boğazı’nı, ağustosta ise Kuzey Kanalı’nı başarıyla geride bırakmıştı.

3 KANALI 1 YIL İÇİNDE GEÇTİ

Neredeyse bir yıl içinde dört Ocean’s 7 parkurunda yüzecek başarılı yüzücü, Catalina Kanalı’nı da geçtiği taktirde finale doğru büyük bir kulaç atmış olacak. Tuna Tunca’nın önünde sadece Molokai Kanalı, Cook Boğazı ve Tsugaru Kanalı parkurları kalacak. Tuna Tunca’nın hayatının merkezinde yüzmenin bulunduğunu söyleyen Anne Gül Nur Tunca, "Tuna, sadece bir okyanus kanalını geçmiyor, tüm dünyaya nöroçeşitliliğin gücünü de gösteriyor. Geçtiği her metrede kendisini hiç tanımayan bir başkası için suda iz bırakıyor" dedi.

Diğer Haberler

  1. Panathinaikos - Fenerbahçe Tarfin : 92 - 74
  2. Galatasaray, Kasımpaşa maçının hazırlıklarını tamamladı
  3. Ivaylo Petev: Hedefimiz Bursaspor deplasmanından 3 puanla dönmek
  4. Trabzonspor, Samsunspor maçı hazırlıklarına devam etti
  5. Burak Yılmaz: Artık olması gerekenler oluyor
  6. Milli tenisçi Ayla Aksu Kahraman, çeyrek finale yükseldi
  7. Ali Fuat Diriker son yolculuğuna uğurlandı
  8. Süper Lig’de 7’nci haftanın hakemleri belli oldu
  9. Galatasaray, Kasımpaşa karşısında yeniden çıkış peşinde
  10. Rıza Kayaalp, dünya şampiyonalarında 11'inci madalya için Erzurum'da oksijen depoluyor

© Copyright 2026

DHA