Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Serbest Güreş Milli Takımı, Uluslararası World Clubs Cup'ta 2’nci oldu

19-22 Şubat 2025 tarihleri arasında İran’ın Tahran kentinde düzenlenen Uluslararası World Clubs Cup'ta mücadele eden Serbest Güreş Milli Takımı, turnuvayı 2’nci sırada tamamladı.

ABONE OL
Ercan ATA/ANKARA,(DHA)-

Serbest Güreş Milli Takımı, Ermenistan’ı 8-2, İran takımı olan Bank Ghardeshari’yi 7-3 ve Tacikistan’ı 8-2’lik puanla mağlup ederek finale yükseldi. Finalde ev sahibi İran’ın takımı olan Bank Shahr ile karşılaşan milli takım, mücadeleden mağlup ayrılarak turnuvayı 2’nci olarak tamamladı.

Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Taha Akgül, Kulüpler Dünya Kupası'nda genç bir ekiple finale kadar yükselmenin gururunu yaşadığını söyleyerek, “Finalde kaybettik 9-1 ama genç arkadaşlarımızın gösterdiği bu büyük başarı da bizleri çok mutlu etti. İlk kupamızı kazandık ve Türkiye'ye kupayla dönüyoruz, çok mutluyuz. Bizleri İran'da çok güzel ağırladılar, çok güzel bir atmosferi vardı. Çocuklarımızın tecrübelenmesi için çok önemli bir turnuvaydı" diye konuştu.

 

Turnuva sonu takımlar sıralaması ise şöyle oldu:

1'inci Bank Shahr (İran), 2'nci Türkiye, 3'üncü Bank Ghardeshari (İran), 4'üncü Almanya. (DHA)


 

Diğer Haberler

  1. Ünlüler, Hipodrom.com locasında 100'üncü Gazi Koşusu heyecanını yaşadı
  2. Samsunspor’dan, Fenerbahçe Başkan Vekili Barış Göktürk’ün sözlerine tepki
  3. Türkiye U17 Erkek Basketbol Milli Takımı, Slovenya'yı 87-66 mağlup etti
  4. Güreş festivalinde gerginliğe jandarma müdahale etti
  5. Filenin Efeleri, Belçika'yı 3-0 mağlup etti
  6. Halis Karataş: 100’üncü yıl benim için çok önemliydi
  7. Beşiktaş yeni sezonun açılışını yaptı
  8. 100’üncü Gazi Koşusu’nu Halis Karataş’ın jokeyliğini yaptığı 'Bay Nalçakan' kazandı
  9. Önder Özen: Taraftarın tek parça halinde olmasına ihtiyacımız var
  10. Pilotlar zorlu parkurda tozu dumana kattı

© Copyright 2026

DHA