Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Seren Ay Çetin tarihi dünya şampiyonluğu için ringe çıkıyor

Boksör Seren Ay Çetin, WBC ve WBO horoz sıklet unvanlarının sahibi Danimarkalı Dina Thorslund ile deplasmanda unvan maçına çıkacak.

ABONE OL
İSTANBUL, (DHA)-

 

2018 yılı Nisan ayında profesyonel boksa başlayan Seren Ay Çetin, bugüne kadar 11 maç yaptı ve hepsini kazandı. 5 kez Ukrayna’da 6 kez de Türkiye’de ringe çıkan Çetin rakiplerini 7 kez nakavt etti. Avusturyalı Eva Voraberger’i yenerek WBC’nin gümüş kemerini kazanan Çetin bu unvanını İspanyol Mary Romero karşısında da korumuştu.

Serdar Avcı’nın menajerliğini ve promotörlüğünü yaptığı Çetin’in rakibi WBC ve WBO horoz sıklet unvanlarının sahibi Danimarkalı Dina Thorslund, 21 maçta 21 galibiyetle göz kamaştırırken, rakiplerini de 9 kez nakavt etti.

Danimarka’nın başkenti Kopenhag’daki Royal Arena’da saat 21.00’de yapılacak bu unvan maçı kadın boksunda Türkiye’yi temsilen yapılacak ilk dünya şampiyonluk müsabakası olarak kayıtlara geçecek. Maçın ayrı bir özelliği ise İstiklal Marşı ile ilk profesyonel unvan maçımız olması. Profesyonel boksta İstiklal Marşı ile unvan maçına çıkan sporcumuz tarihte hiç olmazken, Seren Ay başarırsa çifte tarih yazacak.

Diğer Haberler

  1. Samsunspor, Göztepe ile berabere kaldı
  2. Beşiktaş, Dusan Vlahovic'i UEFA listesine ekledi
  3. Galatasaray, Erzurumspor FK maçı hazırlıklarına devam etti
  4. Paulo Fonseca: Yarınki maç harika bir fırsat
  5. Amed Sportif Faaliyetler, Galatasaray’dan Ali Turap Bülbül’ü kadrosuna kattı
  6. Fenerbahçe, Lyon maçının hazırlıklarını tamamladı
  7. Arca Çorum FK’dan forması çıkarılan çocuğa destek
  8. İsmail Kartal: İkinci maç için avantajlı bir skor elde etmek için oynayacağız
  9. Kerem Aktürkoğlu: Yarınki maçta avantaj elde etmek istiyoruz
  10. Beşiktaş ile Tera Holding arasında sponsorluk anlaşması imzalandı

© Copyright 2026

DHA