Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

THF Başkanı Mesut Çebi: Bu çirkin olayı en güçlü şekilde kınıyoruz

Türkiye Hentbol Federasyonu Başkanı Mesut Çebi, Bingöl’de hentbol karşılaşmasının ardından yaşanan olaylarla ilgili, “Olayın tüm yönleriyle aydınlatılması için soruşturma başlatılmış olup, gözlemci ve hakem raporları da titizlikle incelenecek ve disiplin kurulumuz tarafından sorumlular hakkında gerekli işlemler ivedilikle yapılacaktır” dedi.

ABONE OL
İSTANBUL,(DHA)

Hentbol Kadınlar 2’nci Lig müsabakasında Bingöl Spor Lisesi Spor Kulübü ile Şanlıurfa Güneşin Çocukları Spor Kulübü, Karşıyaka Spor Salonu'nda karşı karşıya geldi. Play-Off hakkı için büyük önem taşıyan maç, 27-27'lik eşitlikle sona erdi. Karşılaşmanın ardından iki takım oyuncuları ile teknik heyetleri arasında tartışma çıktı. Tartışma büyüyerek kavgaya dönüşürken, tribünlerde yer alan kişilerin de olaya dahil olduğu iddia edildi. Sporcular, darp raporu alarak birbirlerinden şikayetçi oldu.

Türkiye Hentbol Federasyonu Başkanı Mesut Çebi, yaşanan olaylarla ilgili bir açıklama yayımladı.

Yaşanan olayların sporun dostluk ve kardeşlik değerlerine aykırı olduğunu ifade eden Çebi, “Hafta sonu oynanan Hentbol Kadınlar 2. Lig müsabakası ardından yaşanan şiddet olaylarını derin bir üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayım. Bu olaylar sporun barış, dostluk ve kardeşlik değerlerine tamamen aykırıdır ve asla kabul edilemez. Türkiye Hentbol Federasyonu olarak bu çirkin olayı en güçlü şekilde kınıyoruz. Olayın tüm yönleriyle aydınlatılması için soruşturma başlatılmış olup, gözlemci ve hakem raporları da titizlikle incelenecek ve disiplin kurulumuz tarafından sorumlular hakkında gerekli işlemler ivedilikle yapılacaktır. Bu tür olayların tekrar yaşanmaması için kararlılığımızı bir kez daha ifade ederken, tüm sporcularımıza ve antrenörlerimize geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Hentbol camiası olarak, spor sahalarında şiddete karşı duruşumuzu her koşulda sürdürmekte kararlıyız” ifadelerini kullandı.


Diğer Haberler

  1. Kayserispor 6 futbolcu ile profesyonel sözleşme imzalandı
  2. Vedat Muriqi: Fenerbahçemizin büyüklüğü başka
  3. Serdal Adalı: Camiamızın sabırsızlıkla beklediği, layık olduğu bir başarıyı hayata geçirmenin mutluluğunu yaşıyoruz
  4. EuroLeague açıkladı; Beşiktaş GAİN de katıldı, yeni sezonda 3 Türk takımı olacak
  5. Beşiktaş GAİN’de, EuroLeague yönetiminin açıklaması için geri sayım
  6. Teknosa, GG Arena ile oyun ekosistemine yönelik yeni organizasyonunu duyurdu
  7. Salih Özcan: Bu takım daha fazlasını hak etti
  8. Vincenzo Montella: Dünya Kupası’na gelmek 24 yıl sürmeyecek, çok daha kısa sürede geleceğiz
  9. Orkun Kökçü: İnşallah gelecekteki turnuvalarda ülkemizi daha güzel bir şekilde gururlandırabiliriz
  10. Türkiye - ABD maçından notlar

© Copyright 2026

DHA