Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

TMOK Fair Play Üniversiteler Kervanı, Ankara Üniversitesi öğrencileriyle buluştu

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi’nin (TMOK) geleneksel olarak sürdürdüğü ‘Fair Play Üniversiteler Kervanı’ Fair-play felsefesini anlatmak üzere Ankara Üniversitesi öğrencileriyle bir araya geldi.

ABONE OL
ANKARA,(DHA)-

Fair Play Komisyonu’nun geleneksel olarak sürdürdüğü "Fair Play Üniversiteler Kervanı" projesinin 2025 yılında ikinci durağı Ankara Üniversitesi oldu. Ankara Üniversitesi Gölbaşı 50’nci Yıl Yerleşkesi Spor Bilimleri Fakültesi Olimpiyat Seminer Salonu’nda gerçekleşen panelde "İyiye, Doğruya, Güzele" sloganıyla yola çıkan TMOK Fair Play Komisyonu, öğrencilerle bir araya geldi. Panel öncesinde TMOK Fair Play Komisyon üyeleri, Ankara Valisi Vasip Şahin’e bir nezaket ziyareti gerçekleştirdi ve Fair Play’e katkı ve destekleri nedeniyle teşekkür etti. Komisyon başkanı Haldun Domaç tarafından Vali Şahin’e bir plaket takdimi yapıldı.

Ankara’da komisyon üyeleri ikinci ziyaretini Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Ünüvar’a yaptı. Rektör Ünüvar, Fair Play’in sportif ve toplumsal anlamda çok önemli bir olgu olduğunu vurgulayıp, bu konuda el birliği ile çalışmanın önemine dikkat çekti. Komisyon başkanı Haldun Domaç da fair play konusunda destek ve katkısı nedeniyle Prof. Dr. Necdet Ünüvar’a teşekkür etti.

Ziyaretlerin ardından seminer salonunda Fair-Play fotoğraf ve karikatür sergisi öğrenciler tarafından gezildi.

Moderatörlüğünü Doç. Dr. Yalçın Uyar’ın yaptığı panelde Fair Play Komisyon Başkanı Haldun Domaç ‘Fair Play nedir?’, Fair Play 2. Başkanı Prof. Dr. Selçuk Bora Çavuşoğlu ‘Fair Play ve Kişisel Gelişim’, başkan yardımcısı şampiyon, rekortmen ve Milli atlet Necdet Ayaz; ‘Sporcu deneyimiyle Fair Play’, başkan yardımcısı Emre Botan Kümet ‘Atatürk ve Fair Play’, komisyon üyesi Deniz Satar, ‘Fair Play’in Türkiye ve dünyadaki geçmişi ve bugünü’, Komisyon Üyesi Dr. Başak Sönmez, ‘Görsellerle Fair Play’ sunumunu gerçekleştirdi.

 

Yoğun bir öğrenci katılımı ile gerçekleşen panel sonrasında komisyon üyeleri, öğrencilerden gelen fair play ile ilgili soruları yanıtladı. Ankara Üniversitesi (AÜ) Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Semiyha Tuncel ise TMOK Fair Play Komisyonu üyelerini misafir etmekten onur duyduklarını belirterek, katılımcılara birer teşekkür belgesi takdim etti.



Diğer Haberler

  1. Mardin 1969 Spor, 1’inci Lig’e yükseldi
  2. Marmarisli yüzücü çocuklar, havuzlarının yeniden açılmasını istiyor
  3. Okul Sporları Rafting Şampiyonası'nda halay ve horon aynı alanda buluştu
  4. Osman Aşkın Bak: Daha çok sporcunun hentbol oynamasını sağlayacağız
  5. 12'nci Corendon Run To Sky Yarışları başladı
  6. Yüksel Yıldırım: Bir gün mutlaka Şampiyonlar Ligi müziğini çaldıracağız
  7. Çorum FK Teknik Direktörü Uğur Uçar: Aynı disiplin ve kararlılıkla yolumuza devam edeceğiz
  8. Bodrum’da su jeti, flyboard ve motosurf yarışları nefes kesti
  9. Üniversiteler Arası Okçuluk Türkiye Şampiyonası başladı
  10. Fenerbahçe Beko, EuroLeague Final Four’da

© Copyright 2026

DHA