Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Trabzonspor, deplasman kabusuna 8 ay sonra son verdi

Süper Lig'de Giresunspor ile karşılaşan Trabzonspor, rakibini sahasında 4-2 mağlup etti. Bu sezon deplasman galibiyetini son olarak ligin 8’inci haftasında yaşayan bordo mavililerin deplasman kabusu 8 ay sonra sona erdi.

ABONE OL
Selay SAYKAL / TRABZON,(DHA)-

Spor Toto Süper Lig’in 36’ncı haftasında Giresunspor’a konuk olan Trabzonspor, müsabakadan 4-2'lik skorla galip ayrıldı. Bu sezon başarıdan uzak kalan bordo mavililer, haftalardır süren deplasman fobisini de komşu ekip karşısında aşmayı başardı.

8 AY SONRA GALİBİYET SEVİNCİ

2022-23 sezonunda yaşadığı istikrar sorunuyla hedeflerinden uzaklaşan Karadeniz ekibi, deplasmanda son olarak ligin 8’inci haftasında oynadığı Yukatel Kayserispor maçında 2-1 galip gelmişti. Sonrasında 10 ve 14’üncü haftada deplasmanda oynadığı Beşiktaş ve Ankaragücü’yle berabere kalan Karadeniz ekibi, sonraki 8 deplasman maçını da kaybetti. Bu süreçteki tek galibiyetini, ligden çekilen Gaziantep FK'nın hükmen mağlup sayıldığı 26’ncı haftada kazanan Trabzonspor, 10 hafta sonra rakip sahada kazanmayı bildi. Abdullah Avcı döneminde çıktığı müsabakadan bu yana deplasmanda yüzü gülmeyen bordo mavililer, Nenad Bjelica yönetiminde 8 ay sonra ilk deplasman sevincini yaşadı.

UMUT’UN YÜZÜ SEZON SONU GÜLDÜ

Geçen yıl kiralık oynadığı Kasımpaşa’da 20 gole ulaşan ve sezon Lorient’ten Karadeniz ekibine transfer olan Umut Bozok, Trabzonspor'da beklentilerden uzak kalmıştı. Performansını sahaya yansıtamayan 26 yaşındaki forvet, Giresunspor karşısındaki oyunuyla göz doldurdu. Takımına 2 gol, 1 asistlik katkı sağlayan oyuncu, ligde son olarak 33’üncü hafta müsabakasında Ankaragücü karşısında 2 gole ulaşmıştı. Takımda son haftalarda kazanılan disiplinin kendisinde yarattığı olumlu etkiyi sahaya yansıtmaya başlayan oyuncu, maç bitiminde "Açıkçası, yaşadığım en zor senem bu sene oldu maalesef. Fazla zaman bulamadım. O kadar beklemiyordum. Daha fazla bekliyordum. Hoca bana şans verince sahada elimden geleni yapmaya çalışıyorum” ifadelerini kullandı. 

Bordo mavili formayla bu sezon ligde 25 maça çıkan Umut Bozok, 7 gole ulaşırken ilk asistini de yaptı.

Diğer Haberler

  1. Fenerbahçe, Rams Başakşehir FK maçına hazır
  2. Göztepe ve Manisa FK'dan 4 futbolcu gözaltında
  3. TEXACO Team AMS, Türkiye pistlerindeki tüm şampiyonlukları kazandı
  4. Umut Camkıran, 17 maçta 17 nakavtlı Hırvat boksör Pesut’a karşı ringe çıkacak
  5. Karşıyaka'da potaya transfer yasağı geldi
  6. PFDK’dan Caner Erkin’e 5 maç ceza
  7. Silifke Belediyespor - Hesap.com Antalyaspor: 0-1
  8. Anadolu Efes - Real Madrid: 75-81
  9. PFDK cezaları açıklandı
  10. Bahçeşehir Koleji - Neptunas Klaipeda: 85 - 100

© Copyright 2025

DHA