Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Üniversiteli ayakkabı tamircisi Avrupa şampiyonu oldu

Niğde'de geçimini ayakkabı tamirciliği yaparak sağlayan üniversite mezunu Mehmet Tayfur, Antalya'da 29 ülkeden sporcuların katıldığı Uluslararası Türkiye Açık Kick Boks Avrupa Kupası'nda veteranlar branşında Avrupa şampiyonu oldu.

ABONE OL
Adnan ÇELEBİ/NİĞDE, (DHA)

Tarih öğretmeni olan, ancak atanamayan Mehmet Tayfur, baba mesleği olan ayakkabı tamirciliği yaparken bir yandan da kick boks sporu yaptı. Tayfur, Antalya'da yapılan ve 29 ülkeden 2 bin 800 sporcunun katıldığı Uluslararası Türkiye Açık Kick Boks Avrupa Kupası'nda veteranlar 74 kiloda Avrupa şampiyonu oldu. Niğde'de şampiyonluk unvanı ile dönen Tayfur, "Üniversiteyi bitirdikten sonra baba mesleği olan ayakkabı tamirciliğini sürdürmeye başladık. Gündüzleri baba mesleği olan ayakkabı tamirciliği ile ekmek paramızı kazanırken, akşamları ise sporla uğraşıyordum" dedi.

Hedefinin dünya şampiyonluğu olduğunu belirten Tayfur, "Ayakkabı tamiri yaparak ekmeğimi kazanmaya devam ederken yine antrenmanlarıma devam ediyorum. Yeni öğrenciler de yetiştiriyoruz. Hedefim, dünya kupasına katılıp orda büyük başarılar kazanıp al bayrağımızı göklere çektirmek" diye konuştu.

Diğer Haberler

  1. Levent Mercan: Oynadıkça kendimi geliştiriyorum ve daha iyi performanslar gösteriyorum
  2. Domenico Tedesco: Dünkü antrenman performansından bile mutluyum
  3. Çağdaş Atan: Çalıştığımız hiçbir şeyi sahaya getiremedik
  4. Fenerbahçe, Konyaspor'u gol yağmuruna tuttu
  5. Fenerbahçe U19 takımında tekme isyanı
  6. Abdullah Kavukcu’nun cezası indirildi
  7. Türkiye Kupası’nda VAR dönemi
  8. Shomurodov, RAMS Başakşehir’i sırtlıyor
  9. Samsunspor Başkanvekili Bilen: Sözde taraftarlardan şikayetçiyim
  10. Milli halterci Yusuf Fehmi Genç: Hedefim olimpiyat altın madalyası

© Copyright 2025

DHA