Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Yağmur Ergün'den 2 yeni Türkiye rekoru

Edirne Olimpik yüzme havuzunda yapılan Serbest Dalış Indoor Türkiye Şampiyonası'nda Yağmur Ergün, Derya Can’a tarafından 2013 yılında kırılan rekoru 220 metreye taşıyarak yeni Türkiye rekorunun sahibi ve şampiyonu oldu. Ayrıca kendine ait olan paletsiz dinamik branşındaki rekorunu da 10 metre ileriye taşıyarak 141 metre ile yeni Türkiye rekorunun sahibi oldu.

ABONE OL
İSTANBUL, (DHA)-

8-11 Mayıs tarihinde Edirne Olimpik yüzme havuzunda gerçekleştirilen Serbest Dalış Indoor Türkiye Şampiyonası'nın ilk gününde Yağmur Ergün, 2023 yılında kendi kırdığı 131 metre olan paletsiz dinamik apnea Türkiye rekorunu 10 metre ileriye taşıyarak 141 metre ile yeni Türkiye rekorunu elde etti.

Yarışmanın ikinci gününde çift palet branşında 199 metre ile Türkiye şampiyonu oldu. Son gün ise 11 yıldır Derya Can’a ait olan, dinamik apnea monopalet branşındaki 205 metrelik rekoru 15 metre geliştirerek, 220 metre ile yeni Türkiye rekorunun sahibi oldu. Tüm yarışma boyunca iki rekor kıran, 3 şampiyonluğu ve 1 üçüncülüğü bulunan Yağmur Ergün, bu yarışmanın açık yaş kadınlar kategorisinde Türkiye rekoru kıran tek sporcusu oldu.

Diğer Haberler

  1. Samsunspor’dan, Fenerbahçe Başkan Vekili Barış Göktürk’ün sözlerine tepki
  2. Türkiye U17 Erkek Basketbol Milli Takımı, Slovenya'yı 87-66 mağlup etti
  3. Güreş festivalinde gerginliğe jandarma müdahale etti
  4. Filenin Efeleri, Belçika'yı 3-0 mağlup etti
  5. Halis Karataş: 100’üncü yıl benim için çok önemliydi
  6. Beşiktaş yeni sezonun açılışını yaptı
  7. 100’üncü Gazi Koşusu’nu Halis Karataş’ın jokeyliğini yaptığı 'Bay Nalçakan' kazandı
  8. Önder Özen: Taraftarın tek parça halinde olmasına ihtiyacımız var
  9. Pilotlar zorlu parkurda tozu dumana kattı
  10. ‘İstanbul’u Yüzüyorum, Maviyle Buluşuyorum’ yarışları Şaşkınbakkal sahilinde gerçekleşti

© Copyright 2026

DHA