Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Yüzmedeki kupa el değiştirdi, Galatasaray'dan alınıp Fenerbahçe'ye verildi

Fenerbahçe Kulübü, 2023 Türkiye Arena Kulüplerarası Yüzme Şampiyonası'nda Galatasaray'ın lisanssız sporcu yarıştırdığı gerekçesiyle Tahkim Kurulu'na yaptıkları itirazın sonuçlandığını ve kupanın kendilerine verildiğini duyurdu. Sarı-lacivertlilerden yapılan açıklamada "Kupa, emeği ve mücadelesiyle hak edenindir" denildi ve şampiyonluk kupasının Galatasaray'dan alınıp Fenerbahçe'ye verildiği bildirildi.

ABONE OL
İSTANBUL, (DHA) -

Konuyla ilgili Fenerbahçe'den yapılan açıklamada şöyle:

"Kupa, emeği ve mücadelesiyle hak edenin müzesinde: 2023 Açık Yaş Erkekler Yüzme Kupası Kulübümüze teslim edildi.

2023 Türkiye Arena Kulüplerarası Yüzme Şampiyonası’nda, Açık Yaş Erkekler kategorisinde lisanssız sporcu yarıştırarak açıkça kuralları ihlal eden Galatasaray Spor Kulübü’ne karşı Fenerbahçe Spor Kulübü olarak yaptığımız itiraz, Tahkim Kurulu tarafından haklı bulunmuş; kupa, emeğin ve adaletin gerçek sahibi olan kulübümüze verilmiştir.

Bu karar; alın terinin, emeğin ve dürüst rekabetin karşılığının en somut tescilidir.

Sporun gerçek ruhu, kazanmak için "her yol mübahtır" anlayışı yerine etik ve ahlak değerleri ön planda tutmakla, adalet ilkelerinin hem söylemde hem eylemde yaşatılması ile güçlenir.

Fenerbahçe, her branşta olduğu gibi yüzme branşında da hakkını sonuna kadar aramaktan asla vazgeçmez. Kimse, emeğin ve dürüst rekabetin önüne geçemez.

Süreci adil şekilde değerlendiren tüm yetkililere teşekkür eder, hafta sonu gerçekleşen Türkiye Kulüpler Arası Uzun Kulvar Yıldız, Genç ve Açık Yaş Yüzme Şampiyonasında 6 kupanın 5'ini kazanan şubemizi ve sporcularımızı tebrik ederiz. Kupa, emeği ve mücadelesiyle hak edenindir.

 

 

 

Diğer Haberler

  1. ‘1981: Türk Basketbolunun Dönüm Noktası’ belgeseli İstanbul Spor Filmleri Festivali’nde gösterildi
  2. Çatalcaspor U18 Takımı, İstanbul Şampiyonası ve Türkiye Şampiyonası’nda oynamaya hak kazandı
  3. Zecorner Kayserispor'da, Kasımpaşa mesaisi sürüyor
  4. Glint Manisa Basket – Beşiktaş GAİN: 70-102
  5. Türkiye Open 2026’nın açılış seremonisi yoğun katılımla düzenlendi
  6. Alanya Ultra Trail yarışının basın toplantısı gerçekleştirildi
  7. Gençler ve Büyükler Salon Puta Türkiye Şampiyonası Samsun’da başladı
  8. Trabzonspor’da Galatasaray maçı hazırlıkları sürüyor
  9. Semih Kılıçsoy, Ümit Milli Takım aday kadrosuna geçti
  10. Göztepe Mattia Ahmet Minguzzi'yi unutmadı

© Copyright 2026

DHA