Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

61 ülkeden ortak 'Yapay Zeka' kararı

Fransa'da düzenlenen uluslararası 'Yapay Zeka Eylem Zirvesi'nde 61 ülke ortak bildiri imzaladı. Bildiriyle yapay zekanın ‘açık, kapsayıcı ve etik’ olması konusunda uzlaşıldı.

ABONE OL
FRANSA, (DHA) -

 

Aralarında Fransa, Hindistan ve Çin’in bulunduğu ülkeler, 'açık, kapsayıcı ve etik' yapay zeka konusunda uzlaşmaya vardı. Elysee Sarayından yapılan açıklamada, Paris'te düzenlenen uluslararası Yapay Zeka Eylem Zirvesi'nde 61 ülke ortak bildiriye imza attı. Yapay zeka ve enerjiye ilişkin soruların çok taraflı olarak ilk kez ele alındığı ifade edilen bildiride, yapay zekanın iş sektörüne etkileri konusunda farkındalığın artırılması ve bu sektörün geleceğini 'olumlu' yönde etkileyen teknolojilerin teşvik edilmesi gerektiği belirtildi.

 

Bİldiride ayrıca, yapay zeka yönetiminde koordinasyonun güçlendirilmesi ve bu teknolojinin daha erişilebilir kılınması için piyasada tekelleşmenin önüne geçilmesi gerektiğinin altı çizildi. Yapay zekanın güvenliği ve güvenilirliğinin sağlanması için ilerleme sağlanması gerektiğine dikkat çekilen bildiride, yapay zekanın toplumlar için 'sürdürülebilir' kılınmasının öncelikli olduğu ifadeleri yer aldı.

Diğer Haberler

  1. Malatya'daki TEKNOFEST İHA yarışları tamamlandı
  2. Kaçkar'da düzenlenen UTMB'nin iletişim ve teknoloji altyapısı Turkcell'den
  3. Secure ID Forum 2026, İstanbul’da kapılarını açıyor
  4. TÜBİTAK BİGG Yatırım Programı 2026 yılı 2'nci Çağrısı açıldı
  5. TV+’ın eylül ayı içerikleri açıklandı
  6. TECNO, yeni telefon serisi POVA 8'i Türkiye'de satışa sundu
  7. TEKNOFEST E-Ticaret Yarışması’nda kazananlar belli oldu
  8. Canik, MSPO 2026 Fuarı’na katıldı
  9. TEKNOFEST İHA finalleri Malatya’da başlıyor
  10. 'ASELSAN GÜRZ' hava savunma sistemi, atışlı testi başarıyla gerçekleştirdi

© Copyright 2026

DHA