Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Akkuyu NGS'nin gönüllü arama kurtarma ekibi, AFAD eğitimlerini tamamladı

AKKUYU NGS A.Ş, 40 çalışanının, Adana'daki AFAD Eğitim Merkezi'nde düzenlenen yenileme amaçlı uzmanlık eğitimini ve değerlendirme sürecini başarıyla tamamladığını duyurdu.

ABONE OL
ADANA, (DHA) -

Rusya Devlet Nükleer Enerji Kuruluşu Rosatom'un inşa ettiği Akkuyu Nükleer A.Ş'den yapılan açıklamaya göre personelin acil durumlara hazırlık seviyesini en üst düzeyde tutmaya yönelik çalışmaları devam ediyor. Santralin arama kurtarma ekibinde gönüllü olarak yer alan çalışanlar, Adana'daki Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Eğitim Merkezi'nde düzenlenen yıllık uzmanlık eğitimini tamamlayarak yeterlilik belgesini aldı.

GÜNCEL YÖNTEMLER ÖĞRENİLDi

Çalışanlar arasından gönüllülük esasına göre oluşturulan arama kurtarma ekibi, acil durumlarda görev alabilmek için düzenli olarak uzmanlık eğitimlerinden geçiyor. Bu yılki eğitim kapsamında 40 çalışan, arama kurtarma operasyonlarının planlanması ve yürütülmesine yönelik güncel yöntemleri öğrendi, enkazda arama ve keşif çalışmaları ile yaralı tahliye uygulamalarını sahada pratiğe döktü. Ayrıca taktik özel eğitim ve topografik bilgileri alan katılımcıların tamamı, eğitim sonunda yapılan yeterlilik sınavını geçti.

AKKUYU NÜKLEER A.Ş. Genel Müdürü Sergei Butckikh, konuyla ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Acil durumlarda doğru, hızlı ve güvenli şekilde hareket eden uzmanların yetiştirilmesi, projemizde güvenlik kültürünün temel unsurlarından biridir. Bu yaklaşım, yalnızca çalışanlarımızın mesleki yetkinliklerini değil, aynı zamanda doğal afetler ve insan kaynaklı acil durumlar karşısında hızlı ve etkin müdahale edebilme hazırlığını da kapsıyor. Bu nedenle, gönüllü arama kurtarma ekibimizin düzenli olarak eğitim almasına ve pratik becerilerini, Türkiye'nin yetkili kurumu AFAD'ın rehberliğinde sürekli geliştirmesine büyük önem veriyoruz."

Diğer Haberler

  1. MKE'den TSK'ya muhtelif miktarda silah ve mühimmat teslimatı
  2. TEKNOFEST 2026 Nükleer Enerji Teknolojileri Tasarım Yarışması Finali İstanbul'da yapıldı
  3. ASELSAN güdüm kitleri, hedefleri başarıyla vurdu
  4. TEKNOFEST’te hız ve refleks yarışı: Drone şampiyonası Batman’a taşınıyor
  5. İlk T625 GÖKBEY helikopteri, Emniyet Genel Müdürlüğü envanterine katıldı
  6. ASELSAN’IN TOLUN Mühimmat Ailesi atış testlerinde tam isabet kaydetti
  7. Depremden sonra binaların tehlikeli olup olmadığını tespit eden cihaza patent alındı
  8. TEKNOFEST Nükleer Enerji Teknolojileri Tasarım Yarışması’nda final heyecanı
  9. Türkiye, Artemis Anlaşmaları’nı imzalayan 71’inci ülke oldu
  10. Geleceğin elektrikli araçları TEKNOFEST 2026’da piste çıkıyor

© Copyright 2026

DHA