Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

ANKA 3, gövde içinden mühimmat atışını başarıyla gerçekleştirdi

Türk Havacılık Uzay Sanayii (TUSAŞ) tarafından geliştirilen insansız savaş uçağı ANKA 3, gövde içerisinden mühimmat atışını başarıyla gerçekleştirdi.

ABONE OL
Taha AYHAN/ANKARA, (DHA)-

TUSAŞ'ın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, "ANKA 3'ten bir ilk. ANKA 3 gövde içerisinden mühimmat atışını başarıyla gerçekleştirdi. ASELSAN'ın yerli ve milli üretimi TOLUN mühimmatı ile 20 bin feet irtifada 180 knot hızla atış gerçekleştirildi. Gövde içerisinden yapılan atışla ANKA III operasyonel kabiliyetini ve mühendislik becerisini bir kez daha kanıtladı. Ülkemiz için gece gündüz çalışmaya devam ediyoruz" denildi.

'YENİ BİR DÖNEMİN KAPISINI ARALADI'

TUSAŞ Genel Müdürü Mehmet Demiroğlu, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "ANKA 3 gövde içerisinden gerçekleştirdiği mühimmat atışıyla savunma sanayinde yeni bir dönemin kapısını araladı. ASELSAN'ın TOLUN mühimmatıyla kazanılan bu tarihi başarı, yerli ve milli teknolojilerin gücünü bir kez daha kanıtladı. Ülkemizin savunma kabiliyetlerini artırmak ve bağımsızlığını güçlendirmek adına gösterilen bu özverili çalışma hepimizi gururlandırıyor. Daha büyük başarılar için aynı azim ve kararlılıkla yolumuza devam ediyoruz" dedi.

'GERÇEK BİR OYUN DEĞİŞTİRİCİ'

ASELSAN Genel Müdürü Ahmet Akyol ise "Gerçek bir oyun değiştirici yeteneği daha ülkemize armağan etmenin gururunu yaşıyoruz. Türkiye'de bir hava aracının dahili silah yuvasından atılan ilk mühimmat ASELSAN TOLUN oldu. Yerli ve milli hava araçlarımızın düşük görünürlük sağlayan dahili silah yuvaları artık TOLUN'lar ile dolacak. Tek sortide ANKA 3'ten 8 adete kadar TOLUN atabilme yeteneği için de sinerjiyle çalışmaya devam edeceğiz" açıklamasında bulundu.

'ÜLKEMİZİN MÜHENDİSLİK GÜCÜNÜ BİR KEZ DAHA KANITLADI'

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı (SSB) Haluk Görgün de "ANKA 3 gövde içinden yaptığı mühimmat atışıyla ülkemizin mühendislik gücünü bir kez daha kanıtladı. 20 bin feet irtifada, 180 knot hızla yapılan bu atış, bağımsız savunma sanayi teknolojilerimizin ulaştığı zirveyi simgeliyor. ASELSAN'ın yerli ve milli TOLUN mühimmatı ile gerçekleştirdiği bu başarı, ortak bir hedefe inanan çalışanlarımızın azmini yansıtıyor. Bu tarihi adımın gerçekleşmesinde emeği geçen TUSAŞ ve ASELSAN çalışanlarına, özverili çalışmalarıyla projeye yön veren Savunma Sanayii Başkanlığımızın değerli personeline ve tüm paydaşlarımıza gönülden teşekkür ediyoruz" dedi.







Diğer Haberler

  1. Akkuyu NGS'nin gönüllü arama kurtarma ekibi, AFAD eğitimlerini tamamladı
  2. CANiK PRIME RADIAN Türkiye’de satışa sunuldu
  3. 'ASELSAN Çocuk Şenliği', Van'da çocuklarla buluştu
  4. Bakan Kacır'dan yüksek katma değer ve rekabetçi üretim vurgusu
  5. SSB'den, ASELSAN ve ROKETSAN ile iş birliği anlaşmaları
  6. Bakan Kacır: Teknogirişim Rozeti sahibi girişimcilere 5 milyon TL'ye kadar kredi sunuyoruz
  7. Bakan Uraloğlu: Türksat 6A üzerinden 10 ülkede 69 televizyon kanalına yayın hizmeti sunuyoruz
  8. T3 FPV Dron Eğitim Programı için başvurular başladı
  9. TUSAŞ’ta milli hava araçları uçuş gösterisi düzenledi
  10. Bakan Kacır, 'HIT-Yenilikçi Savunma Teknolojileri Çağrısı'nı duyurdu

© Copyright 2026

DHA