Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

ASUS’tan yeni dizüstü bilgisayar; fiyat ve performans ön planda

Teknoloji markası ASUS, giriş ve orta seviye kategorisindeki yeni dizüstü bilgisayar modeli X515’i görücüye çıkararak, fiyat performans modellerine bir yenisini daha eklediğini duyurdu.

ABONE OL
İSTANBUL, (DHA)

Yapılan açıklamada yeni X515’in detaylarını aktaran marka, çok geniş bir konfigürasyon yelpazesi bulunan X515 modelinin Türkiye’de bir süre önce satışa çıktığını ve son kullanıcı tarafından oldukça talep gördüğünü açıkladı. Hem Intel hem de AMD işlemcili alternatifleri (D515) bulunan bu yeni modelin, dahili ve harici ekran kartı seçenekleri noktasında da kullanıcılara seçim şansı sunduğu aktarıldı.

MODERN CİHAZ SINIFINDA

Marka yetkilileri tarafından yapılan açıklamanın devamında, oldukça yüksek adetli stokları bulunan modelin bu kadar talep görmesinin ve sınıfındaki rakiplerinden ayrışmasının en önemli sebebi olarak tasarımı gösterildi.

Giriş ve orta sınıf fiyat aralığında olmasına rağmen yalnızca 19mm inceliğindeki kasası sayesinde modern cihaz kategorisine dahil edilebileceği söylenen X515 modelinin, ince çerçeveleri sayesinde oldukça kompakt bir yapıda olduğu ve yalnızca 1.8kg ağırlığında olduğu vurgulandı. İnce ve hafif yapısıyla, giriş çıkış portları noktasında oldukça zengin olduğu ifade edilen ASUS X515’in, 1x 3.5mm Combo Audio Jack, 1x HDMI 1.4, 1x USB 3.2 Gen 1 Type-A, 1x USB 3.2 Gen 1 Type-C, 2x USB 2.0 Type-A ve bir Micro SD kart okuyucusu olduğu aktarıldı.

Açıklamanın son bölümünde, kasasındaki çeşitli donanım seçenekleri sayesinde her kullanıcının kendi taleplerine göre en ideal seçeneği bulabileceği söylenirken, ihtiyaca yönelik belirlenebilecek işlemci ve ekran kartı seçeneklerinin yanı sıra, RAM, depolama, parmak izi okuyucu ve ekran çözünürlüğü gibi diğer donanım özelliklerinin de fiyat esnekliği yarattığı vurgulandı. Ayrıca kullanıcı dostu MyASUS arayüzü sayesinde bilgisayar performansının ve güncellemelerin de kontrol edilebileceği de belirtildi


Diğer Haberler

  1. ‘Yapay zeka hikayenin ruhunu ikame edemez’
  2. Turkcell ve TEKNOFEST’in 5G ve Yapay Zeka Yarışması başvurulara açıldı
  3. TEKNOFEST Sürü İHA Yarışması başvuruları başladı
  4. SYS Grup’a ‘Silah Sistemleri ve Mühimmat Ürün Grubu’ kategorisinde ikincilik ödülü
  5. Aydem Perakende ve Gediz Perakende Yenilikçi Fikirler Kampı’nda yarının teknolojilerini buluşturdu
  6. Teknoloji Diplomasisi Çevresi’nin ilk buluşması ODTÜ Teknokent’te gerçekleşti
  7. TEKNOFEST'te savaşan İHA'lar büyük mücadeleye hazırlanıyor
  8. Bakan Kacır: TÜBİTAK burslarını artırdık
  9. Bakan Uraloğlu: 'Güvenli internet' abone sayısı 55 milyonu aştı
  10. TEKNOFEST 2026 Roket Yarışması, genç yetenekleri bir araya getiriyor

© Copyright 2026

DHA